Covid-19

Salut instal·larà mòduls de recolzament Covid-19 en centres d’atenció primària de la regió metropolitana sud

  • La intenció és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus, com proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes i exploracions
  • El desplegament d’aquestes estructures temporals es farà en espais pròxims als centres d’atenció primària i seran gestionats pels mateixos equips
soc-espluguess

soc-espluguess

1
Es llegeix en minuts

El Departament de Salut instal·larà mòduls de recolzament temporals, similars als utilitzats a les escoles, per a l’atenció de les persones afectades per la Covid-19 en 114 centres d’atenció primària (CAP) de tot Catalunya.

A la Regió Metropolitana Sud es preveu la instal·lació de mòduls als CAPs d’Abrera; Pou Torres (Begues); Can Bou (Castelldefels); La Gavarra (Cornellà de Llobregat); Cunit; Ramona Via (el Prat de Llobregat); Lluís Millet (Esplugues de Llobregat); Dr. Bartomeu Fabré Anglada (Gavà); Amadeu Torner i la Florida (l’Hospitalet de Llobregat); La Granja (Molins de Rei); Olesa de Montserrat; Pallejà; Sant Andreu de la Barca; Sant Just Desvern; Sitges; Vilafranca Nord (Vilafranca del Penedès) i CAP Sant Joan (Vilanova i la Geltrú).

Els tràmits per instal·lar aquests mòduls de recolzament ja han començat i la intenció és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus, com proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes i exploracions, per garantir els dobles circuits.

«Sobretot, estan pensats per als centres d’atenció primària que tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de Covid-19 i els que van per altres motius», ha informat aquest dissabte el Departament de Salut en un comunicat.

El desplegament d’aquestes estructures temporals es farà en espais pròxims als centres d’atenció primària i seran gestionats pels mateixos equips, que seran els que decidiran el seu ús concret.

Identificats 2.581 positius en intervencions escolars

Salut també ha comunicat que les intervencions realitzades en escoles de la zona metropolitana sud han identificat 2.581 positius, entre el 28 de setembre i el 14 de desembre. Aquestes dades també han generat 41.875 estudis de contactes escolars estrets.

Notícies relacionades

El 94% pertanyen a l’alumnat i el 6% al personal que treballa en centres educatius. En el moment en què es detectava un cas positiu d’un alumne o professor, l’Atenció Primària procedia a avaluar el cas i, en algunes ocasions, una unitat mòbil d’infermeres es desplaçava fins al centre educatiu per tallar cadenes de transmissió com abans millor.

Més notícies de Gavà, Cornellà i Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Temes:

Ajuntaments