Un Primavera Sound en el batxillerat

L’Institut Vall d’Hebron, l’Institut Besòs i l’Institut de Tècniques Audiovisuals de Barcelona formen part de la segona edició de ‘Crea el teu propi festival’.

Un Primavera Sound en el batxillerat

abril rocamora

2
Es llegeix en minuts
ABRIL ROCAMORA

¿Com funcionen els festivals de música per dins? ¿Qui són els equips que organitzen un esdeveniment gegant que reuneix milers de persones? ¿Com es reparteixen les tasques de producció durant tot un any fins a arribar al producte acabat, al cap de pocs dies de frenesí concentrat? D’això precisament va Crea el teu propi festival la iniciativa de la Fundació Primavera Sound que impulsa la creació de festivals en tres instituts de Barcelona.

"Intentar que la música formi part de la vida de les persones". Així descriu l’Elena Barreras, directora del Primavera Sound Pro, la motivació d’aquest projecte, que busca oferir a tres batxillerats escènics de Barcelona la possibilitat de muntar el seu propi festival, a més de conèixer les oportunitats professionals derivades del sector musical. Crea el teu propi festival es desenvolupa durant tot el curs escolar i acaba el mes de maig, amb la realització del festival, organitzat i gestionat pels mateixos estudiants.

La Júlia Padonou i l’Alba Felipe són dues alumnes de l’Institut Vall d’Hebron, on preparen el Fest&Vall un festival "al qual venen artistes menys coneguts, joves emergents, a més de comptar també amb ballarins amateurs" expliquen les estudiants que lideren el projecte, que s’han repartit les tasques: la Júlia s’ocupa de l’equip de comunicació, mentre que l’Alba s’ha encarregat del disseny del cartell per a aquesta edició.

Però tot aquest camí no el recorren soles. Aquesta és la segona edició, que ve marcada per l’èxit de la primera, i que només es va desenvolupar a l’Institut Besòs. Ara, la primera formadora, la Blanca Gallo, ha ampliat l’equip i compta també amb la Laya Martí, cantant, música i actriu, que acompanya l’Institut Vall d’Hebron durant els mesos de producció. "Realment comencem de zero, els vaig donant les directrius, estudiem tots els rols i després cada alumne escull un departament segons el que més li agrada", explica.

Molts mesos

Notícies relacionades

Són molts mesos de feina i esforç per part dels alumnes d’aquest batxillerat. "La veritat que ha sigut molt sorprenent, ells no tenien expectatives ni jo sabia el que em trobaria i a poc a poc vas veient com es crea un projecte tan bonic", explica en Martí. Poder treballar amb la Fundació Primavera Sound "imposa bastant, aprendre de persones que es dediquen a això i poder aplicar-ho tant en l’aspecte personal com en el treball en grup és molt guai" explica Padonou. Un altre dels objectius d’aquesta iniciativa és ajudar aquests joves que es formen tant en pràctiques sobre l’escenari com darrere d’aquest, perquè puguin "plantejar-se diferents camins en el seu futur".

En el cas del Fest&Vall compta amb cinc actuacions de figures emergents. Leo Mendes, cantautor brasiler i cap de cartell, Soft Call, una banda de rock melòdic, ALD Projecte, una banda de música urbana catalana, Xerry, un cantant de pop amb producció pròpia i Hot Priest, una banda de rock formada per dones. La seva intenció és "omplir al màxim el festival i oferir molt entreteniment".