RECONEIXEMENT A LA REHABILITACIÓ

La piscina Can Millars de Cornellà rep el premi Piscina&Wellness Barcelona 2019

L'equipament del Baix Llobregat ha sigut el guanyador en la categoria de piscina rehabilitada en un certamen organitzat per Fira de Barcelona

fad19 03 foto-4 piscina-can-millars marcela-grassi

fad19 03 foto-4 piscina-can-millars marcela-grassi / MARCELA GRASSII

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La piscina de Can Millars de Cornellà de Llobregat ha sigut guanyadora en la categoria de piscina rehabilitada en els premisPiscina&Wellness Barcelona2019, un certamen organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Professionals del Sector Piscines (Asofap), en el marc d’una fira que ha reunit les principals empreses del sector a escala internacional.

Aquesta obra ha consistit en una reforma i ampliació de l’equipament, a càrrec d’AIA Salazar Navarro i Leve Projects i amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Cornellà com a promotors.

Albert Dalmau, director d’execució de l’obra i arquitecte tècnic d’espai públic de l’AMB, afirma que «el premi és un reconeixement a tots els agents implicats en l’execució de l’obra, ja que ha consistit en una intervenció complexa en la qual ha sigut necessari ser proactiu davant dels reptes que han anat sorgint».

Millora de l’accessibilitat

La transformació més important de l’equipament s’ha produït al canviar de nivell l’accés a l’edifici i situar-lo una planta més amunt, a l’altura de la plaça que dona accés des de l’espai públic. D’aquesta manera,s’ha millorat l’accessibilitat i s’ha establert una nova relació de la piscina amb el seu entorn més proper.

Quan es travessa l’accés i s’entra a l’interior, «els usuaris descobreixen la veritable dimensió i el volum real de la piscina, així com la vista sobre el nucli antic de la població», a través dels grans finestrals que s’han construït a la façana oest, expliquen des de l’AMB.

Tres piscines

El projecte ha fet augmentar la superfície total de l’equipament, que ha passat de 3.170 m2, i ha suposat un canvi en el nombre i en la forma de les piscines: de les dues piscines existents prèviament, una s’ha reformat i l’altra s’ha suprimit. I a l’espai que ocupava la piscina semirodona enderrocada, se n’han construït dues de rectangulars.

Notícies relacionades

Així doncs, l’equipament actual compta amb tres piscines: una de natació, una per a activitats dirigides i una per a nadons. Aquesta distribució permet la combinació simultània de tres usos: l’esportiu, el lúdic i l’exclusiu per a públics amb necessitats molt específiques.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA