PLA DE REESTRUCTURACIÓ

L'Ajuntament de Cornellà demana a l'empresa Titan que readmeti els treballadors acomiadats

El consistori aprova una moció que dona suport al personal i critica la precarització

La companyia és una de les químiques més grans a la comarca del Baix Llobregat

La plantilla de Titan, en una aturada davant la seu de la fàbrica al Prat de Llobregat.

La plantilla de Titan, en una aturada davant la seu de la fàbrica al Prat de Llobregat. / TREBALLADORS TITAN (TWITTER)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Cornellà ha mostrat el seu suport -mitjançant un comunicat- als treballadors de l'empresa TITAN S.A.U., una de les empreses químiques més grans a la comarca del Baix Llobregat, ubicada al municipi del Prat. 

La companyia es troba enmig d'un pla de reestructuració laboral i un canvi de model productiu i empresarial. El consistori cornellanenc va aprovar una moció en l'últim Ple municipal amb els vots a favor tots els grups municipals i l'abstenció del PP.

Els representants sindicals han manifestat la seva inquietud per la voluntat de l'empresa de continuar amb els acomiadaments -l'últim any es va reduir la plantilla en 70 treballadors- fins a aconseguir reduir un 10% els costos salarials sobre la facturació, la qual cosa equival a eliminar un 33% de la plantilla.

Risc i precarització

L'Ajuntament de Cornellà, mitjançant la moció, insta Indústries TITAN a la readmissió del personal acomiadat fins ara i que anul·li els seus plans de reestructuració laboral, ja que considera que "posa en risc llocs de treball de veïns de la comarca i la seva possible precarització".

Així mateix, trasllada l'adopció d'aquests acords a les seccions sindicals territorials de Cornellà, el Prat i Barcelona, així com a les sectorials sindicals del gremi d'indústria química, i a l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

Notícies relacionades

L'empresa TITAN és un referent en el sector de la producció catalana de pintures, en la qual van treballar fins a 690 persones el 2006. Va ser fundada per la família Folch i Rusiñol el 1917 i avui dia encara n'és propietària i màxima accionista.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Acomiadaments