Sistema 'Dolby Atmos'

Els cines Full: el complex amb més sales de so tridimensional del món

Una inversió d'un milió d'euros ha permès equipar onze espais amb el sistema conegut com a Dolby Atmos

Entrada principal dels Cines HD de Cornellà, al centre comercial Splau.

Entrada principal dels Cines HD de Cornellà, al centre comercial Splau. / ACN

2
Es llegeix en minuts

Els cines Full del Centre Comercial Splau de Cornellà han invertit un milió d'euros per instal·lar en onze de les sales el sistema de so tridimensional, conegut com aDolby Atmos, i es converteixen en la multisala amb més espais dotats d'aquesta tecnologia del món.

Fins ara ho eren els Cines Moscou, un complex de luxe de la capital russa amb 10  de les 17 sales amb aquest so. Els multisala de l'Splau són els que tenen més ocupació d'Espanya, amb una rotació de 424 usuaris per butaca a l'any, i van tancar el 2014 amb més d'1.140.000 espectadors.

So tridimensional

Aquest sistema de so Dolby Atmos es caracteritza perquè cada altaveu té la seva entrada d'àudio i la seva amplificació, una tecnologia que permet afegir realisme i emoció a les pel·lícules.

Cada sala té una configuració específica definida per Dolby Laboratories en funció de les dimensions de l'espai; per exemple, la sala més petita dels Full té 35 butaques i 20 altaveus, tots ells independents.

El gerent dels cines, Pere Sallent, assenyala que l'objectiu és que totes les 28 sales acabin incorporant aquesta tecnologia per oferir a l'espectador "una experiència totalment diferenciada respecte a la domèstica". Sallent ha remarcat que "els competidors són les grans pantalles de televisió" més que "els altres cines".

Una altra de les novetats dels cines Full és, precisament, el canvi de nom. Sallent considera que amb la reducció de 'Full HD' a 'Full' és "més senzill" explicar a nivell internacional "el model" que volen potenciar.

Una aplicació per a incidències

També s'ha presentat una aplicació perquè els usuaris dels cines puguin comunicar "instantàniament" possibles incidències, com per exemple si a la sala hi fa massa fred o calor; espectadors que molesten els altres o ulleres 3D que no funcionen.

Sallent ha assenyalat que llançar aquesta 'app¡, l''Smart full', és "arriscat", però ha sospesat que pot "revolucionar el nivell de resposta davant el client habitual".

El 46% dels espectadors dels cines Full hi van un cop per setmana i és a aquests espectadors més fidels a qui va adreçada l'aplicació, segons Sallent, que vol que els usuaris es converteixin en els "inspectors de qualitat".

L''app' es comunica amb un panell de control a la taquilla i el sistema incorpora avisos amb diferents nivells d'alerta -de 'baix' a 'emergència'-- i notificacions directes als mòbils dels directors de sala.

Notícies relacionades

L'aplicació també pot geolocalitzar cada petició per detectar si s'ha fet des de dins dels multisala o a distància i analitza la credibilitat de les notificacions en funció del resultat de les incidències anteriors. L'objectiu d'aquests mecanismes és assegurar que els recursos interns del cine se centren a resoldre els problemes reals dels usuaris.

Més notícies de Cornellà

Temes:

Cinemes