Patrocina:

Agenda 2030

La Zona Franca de Barcelona rep el certificat d’AENOR per les seves polítiques de sostenibilitat i responsabilitat social

El CZFB rep el Certificat del Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social SR10 i de Compromís amb els ODS de l’Agenda 2030 d’AENOR, i és una de les quatre úniques entitats que tenen aquesta doble certificació a Espanya

Entre les accions, destaquen el desenvolupament d’un pla de mobilitat sostenible, la gestió de residu zero, l’aposta per l’economia circular, i el desenvolupament i formació de talent i la igualtat

La Zona Franca de Barcelona rep el certificat d’AENOR per les seves polítiques de sostenibilitat i responsabilitat social
2
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha rebut el Certificat del Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social i el de Sostenibilitat i Contribució als ODS per part d’AENOR, l’entitat líder de certificació a Espanya.

Aquest reconeixement és una mostra clara del compromís del CZFB per les polítiques d’RSC, sostenibilitat i les accions en vuit dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides i els seus i objectius per a la millora contínua en àrees clau com l’impacte ambiental, el compromís social i l’ètica empresarial.

El senyor Ángel Luis Sánchez Cerón, director de la Regió Mediterrània, i el senyor Carlos Villarroya, responsable de Desenvolupament de Negoci d’AENOR a Catalunya, han fet entrega del certificat a Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat del CZFB, ha assegurat que «és un orgull rebre el Certificat d’AENOR del Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social SR10 i el Certificat de Sostenibilitat i contribució als ODS. Ens convertim així en una de les quatre úniques entitats amb aquesta doble certificació a Espanya». D’altra banda, Ángel Luís Sánchez, director de la Regió Mediterrània a AENOR, ha destacat que «amb els certificats que avui entreguem CZFB pot comunicar a tots els seus públics el seu compromís amb valors que preocupen la societat. I a més fer-ho amb el suport de la marca més valorada».

Entre les accions del CZFB en matèria sostenible destaquen el desenvolupament d’un pla de mobilitat sostenible, l’ús d’energies renovables o la gestió de residu zero, amb l’objectiu de reduir costos, contribuir al desenvolupament sostenible i establir una economia circular, més coherent amb la nova economia 4.0 cap a la qual evoluciona la nostra societat.

Notícies relacionades

En paral·lel, el CZFB promociona les polítiques de gènere entre les empreses del polígon. Per això, l’entitat ha creat el Consell de la Dona de la Zona Franca, pionera en el sector, que impulsa i promou iniciatives per donar visibilitat a la dona en l’entorn industrial, i la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), esdeveniment de referència per avançar de forma activa en la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial. S’ha de destacar també que Blanca Sorigué ha sigut nomenada recentment vicepresidenta de la World Free Zone Organization, i és la primera dona a ostentar el càrrec.

Finalment, el CZFB també advoca per iniciatives de formació i desenvolupament del talent especialitzat amb les incubadores logístices i d’impressió 3D o el ‘hub’ de tecnologia pioner al sud d’Europa, DFactory Barcelona.