Patrocina:

INNOVACIÓ

La secretària d’Estat d’Energia visita les instal·lacions de DFactory Barcelona a la Zona Franca

Sara Aagesen ha conegut de primera mà les instal·lacions de DFactory Barcelona, la inauguració de la qual està prevista per al setembre

L’edifici compta amb criteris d’alt rendiment energètic i de sostenibilitat

La secretària d’Estat d’Energia visita les instal·lacions de DFactory Barcelona a la Zona Franca
2
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha rebut avui a la seva seu la visita de la secretària d’Estat d’Energia, Sara Aagesen, per conèixer de primera mà tots els projectes de l’entitat en matèria d’innovació. Durant la seva visita, Aagesen ha pogut comprovar el ferm compromís del CZFB amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU i l’aposta per una indústria 4.0 basada en la sostenibilitat.

Aagesen ha visitat les instal·lacions de DFactory Barcelona, un projecte impulsat pel CZFB i amb Leitat com a ‘partner’ tecnològic, que compta amb 17.000 m2 dedicats a la innovació que estan cridats a convertir-se en el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa. En el seu recorregut ha estat acompanyada pel delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro, i Blanca Sorigué, directora general de l’entitat, i ha pogut veure que es tracta d’un edifici projectat seguint criteris d’alt rendiment energètic i de sostenibilitat, basats tant en la limitació de la demanda energètica com en el disseny d’instal·lacions eficients.

S’hi allotjaran empreses oferents de tecnologia i empreses que necessiten tecnologies punteres per desenvolupar projectes innovadors amb l’objectiu de trobar sinergies i produir d’una forma més neta i sostenible. El delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro, ha agraït la visita d’Aagesen i ha destacat que «la Zona Franca de Barcelona es convertirà en un referent d’una indústria sostenible, canviant per complet els conceptes que teníem fins ara de producció. De DFactory Barcelona sortiran camions carregats de productes, però la forma en què s’hauran produït no tindrà res a veure amb la que coneixem fins ara. Així mateix, podrem respondre a noves necessitats com la personalització de productes i demostrarem la possibilitat de fabricar més a prop del destinatari, i es reduirà l’impacte de la cadena de subministrament».

A més, la secretària d’Estat d’Energia ha visitat la 3D Incubator, la primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, també impulsada per l’entitat i Leitat, en aquest cas amb l’ajuda de fons FEDER, per la qual ja han passat 68 empreses.

Pere Navarro participa en la trobada anual del Cercle d’Economia

Notícies relacionades

Pere Navarro participa en la trobada anual del Cercle d’EconomiaD’altra banda, aquest matí el delegat especial de l’Estat en el CZFB ha participat en la trobada anual del Cercle d’Economia celebrat a Barcelona en una taula de debat sota el nom «La Barcelona dels 5 milions» al costat d’Aurora Catà, presidenta de Barcelona Global; Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; i Josep Sánchez Llibre, president de Foment de Treball.

Durant la sessió, moderada per l’economista i urbanista Alfonso Vegara, Navarro ha aprofundit en el paper de Barcelona i la seva zona metropolitana com un dels motors de la recuperació i ha posat en relleu els projectes del CZFB en matèria d’innovació com «un gran pas cap a la creació de la indústria del futur, en el context de la nova economia, que es nodrirà i al seu torn aportarà a l’important ecosistema innovador de Barcelona».

Temes:

Energia