ESTEM A PROP

"Al taxi hi ha una gran humanitat"

Roberto Núñez assegura que cada servei és únic i que l'empatia és bàsica en l'ofici

Molts passatgers queden sorpresos al sentir la música clàssica de Ludovico Einaudi

mytaxi roberto mad 0038 hr v2

mytaxi roberto mad 0038 hr v2

2
Es llegeix en minuts
LLUÍS MUÑOZ / BARCELONA

Roberto encén el motor del taxi, connecta el mòbil i de l’altaveu comença a sonar música clàssica. Les notes envaeixen l’espai, creen un ambient de tranquil·litat i treuen el passatger del trànsit de Madrid, dels problemes vitals i de les presses quotidianes.

Fa unes quantes setmanes, Pablo Motos va pujar al seu cotxe i va quedar impressionat pel que estava sentint. Era Ludovico Einaudi, però el presentador va haver de preguntar de qui era la cançó. Dies després Roberto va se qui es va quedar sorprès quan va sentir a 'El Hormiguero' la cançó que sonava aquell dia al seu taxi.

Mesos abans, Dani Rovira també s’havia meravellat per la seva música. Per l’humorista i actor era un luxe anar en un cotxe en què se sentís més enllà de futbol, notícies o grans èxits musicals. De fet, Roberto reconeix que són molts els clients que acaben per entregar-se al plaer de la música durant un trajecte. “He arribat a portar passatgers que han plorat per l’experiència estètica que suposa escoltar Einaudi”.

"Els taxistes estem per solucionar els problemes dels clients"

Aquest melòman va arribar al taxi fa 12 anys per continuar amb la tradició familiar. Quan tenia 8 anys el seu pare va comprar una llicència i va morir 3 anys després. Un treballador es va ocupar del taxi fins que va complir 18 anys i va poder continuar amb el llegat patern. Un ofici en què viu aventures cada dia:“Cada servei és únic, perquè tant els clients, com les seves necessitats, són diferents”.

Per aquesta raó és necessari cuidar els detalls. La seva màxima és deixar els problemes personals fora del taxi, perquè els taxistes estan per solucionar les necessitats del client: portar-lo on vulgui, escoltar-lo i tractar-lo amb educació. “L’empatia és bàsica: tot i que no pensis el mateix que el client, has de saber el que necessita sentir”, explica Roberto, content de treballar de cara al públic.

Precisament, va ser un client qui li va descobrir Ludovico Einaudi. Un aprenentatge que ha disfrutat al transmetre'l als clients. “En les meves hores de feina, el que més em fa disfrutar és una cosa tan humana com compartir”.

Notícies relacionades

Segons la seva opinió el taxi ajuda a forjar una societat millor: moltes persones no podrien desplaçar-se si ells no hi fossin sempre. “Quan hi va haver els atemptats de l’11 de març ens vam passar el dia portant de forma gratuïta familiars i afectats. I el mateix van fer els nostres companys a Barcelona. Molts pensen que només portem i cobrem, però no és així. Al taxi hi ha una gran humanitat”.

Pots descarregar-te l’'app' de Mytaxi aquí

Temes:

Taxis