Primera selecció en 11 anys

Espanya, el cinquè país amb més sol·licituds d’astronautes per a la ESA

  • La campanya busca el relleu generacional perquè hi ha un «nombre rellevant» de cosmonautes que es jubilaran en els pròxims anys

Espanya, el cinquè país amb més sol·licituds d’astronautes per a la ESA

ESA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Espanya és el cinquè país que més sol·licituds va presentar per al nou procés de selecció d’astronautes que prepara l’Agència Espacial Europea (ESA), el primer després d’11 anys, amb fins a 1.344 candidats, dels quals 299 són dones.

Segons va revelar aquest dimecres l’organització, del total de 22.589 sol·licituds presentades, la major part procedien de França (7.137), seguit d’Alemanya (3.700), el Regne Unit (1.979) i Itàlia (1.860).

Amb aquest procés, la ESA pretén reclutar quatre astronautes nous, a més d’oferir una vacant per a una persona amb discapacitat física que pugui treballar com a membre professional de la tripulació en una missió espacial.

Per a aquest lloc, el primer a tot el món que aspira a eliminar les barreres físiques, el nombre total de candidatures europees ha sigut de 257, de les quals 13 són espanyoles i tres d’elles són dones.

Els aspirants es troben actualment a l’espera de la següent fase del procés de la campanya ASTROSEL 2021, després que el termini d’inscripció finalitzés el 18 de juny passat.

Aquesta «increïble resposta» en comparació amb el 2008, quan es van postular 8.413 persones, demostra «l’interès de la gent jove per ser astronauta», ha declarat aquest dimecres en roda de premsa el director de la ESA, Josef Aschbacher.

«El nombre de candidatures significa que la competitivitat és alta», ha afirmat Aschbacher, que s’ha declarat «emocionat» al veure com l’Espai forma part de l’agenda dels joves europeus, a qui ha desitjat sort en el procés de selecció.

Sis etapes d’avaluació

Està previst que l’anunci dels escollits sigui a finals del 2022, «si la pandèmia ho permet», després d’avaluar els candidats en fins a sis etapes, que consisteixen en proves mèdiques i psicològiques, així com diverses entrevistes.

Notícies relacionades

L’objectiu de la campanya és realitzar un relleu generacional al cos, ja que hi ha un «nombre rellevant» d’astronautes que es jubilaran en els pròxims anys, segons van informar els encarregats de recursos humans d’aquest organisme europeu.

Des del 1978, tres anys després de la fundació de la ESA, només hi ha hagut tres processos de selecció d’astronautes.

Temes:

Astronàutica