Procés de selecció

L’Agència Espacial Europea busca nous astronautes

  • L’ESA llança per primera vegada en 11 anys un procés de selecció per a la contractació de quatre astronautes i la creació d’una reserva d’una vintena que espera culminar l’octubre del 2022

  • Els aspirants tindran vuit setmanes de termini, entre el 31 de març i el 28 de maig del 2021, per presentar la seva sol·licitud, que seguirà un procés de selecció d’any i mig

L’Agència Espacial Europea busca nous astronautes
4
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Si aspireu a convertir-vos en astronautes i compliu els requisits establerts per l’Agència Espacial Europea (ESA), és la vostra gran oportunitat de viatjar a l’espai. L’agència llançarà a finals de març el primer procés de selecció dels últims 11 anys –l’última vegada va ser el 2008– per escollir els candidats a integrar futures missions d’exploració espacial. Els interessats tindran vuit setmanes de termini, entre el 31 de març i el 28 de maig del 2021, per remetre la sol·licitud i el procés de selecció no culminarà fins a l’octubre del 2022 amb la contractació d’una nova fornada de quatre astronautes i lacreació d’una reserva d’una vintena.

«Recomano que els interessats vagin amb ganes de participar en una aventura col·lectiva, que es preparin bé i que siguin pacients perquè serà un procés llarg. Així que paciència i perseverança», ha assenyalat durant el llançament oficial de la campanya de contractació Claudie Haigneré, metge especialitzada en Reumatologia, amb diverses missions espacials a la seva esquena a la nau ‘Soiuz’ i una de les poques dones europees a anar a l’espai. Igual com ella, l’italià Luca Parmitano, pilot de proves de l’exèrcit italià, tampoc va desaprofitar l’ocasió de presentar-hi la seva candidatura quan es va obrir l’últim procés de selecció, el 2008.

«Havíem sentit que potser hi hauria una convocatòria. En recordo cada moment. La selecció per si mateixa va ser ja una gran aventura. Em vaig trobar amb gent supermotivada, molt intel·ligent i molt qualificada, i vaig tenir més sort que d’altres», rememora durant una presentació virtual organitzada per l’ESA. En només uns mesos, els quatre elegits –d’entre les milers de candidatures que s’esperen– podran seguir els seus passos i integrar futures missions a l’estació espacial internacional –hi ha almenys un vol cada any–i potser a l’òrbita de la Lluna gràcies al programa ‘Gateway’

Coneixements, idiomes i edat

Segons les regles de l’ESA, podran presentar-se a la selecció totes aquelles persones que demostrin «coneixements científics» i siguin capaces de demostrar «habilitats excel·lents en els camps de treball apropiats». És a dir, que portin a la motxilla un màster (tot i que no doctorat) en qualsevol tipus de disciplina científica. Des de física fins a biologia, química, matemàtiques, enginyeria o medicina, i que disposin d’un mínim de tres anys d’experiència professional, cosa que inclou haver treballat en un laboratori, la investigació sobre el terreny o haver treballat en un hospital. També sumarà punts el fet de tenir experiència com a pilot o el coneixement d’idiomes. L’anglès, un nivell excel·lent tant parlat com escrit, serà absolutament primordial per arribar al lloc, però parlar altres llengües serà un avantatge. Per exemple, tot i que parlar rus no compta com a prerequisit, és la segona llengua de l’Estació Espacial Internacional i s’ensenya durant el període de formació.

A més, els elegits hauran de saber «treballar sota pressió», disposar d’habilitats manuals importants, estar disposats a treballar sota horaris irregulars i realitzar viatges freqüentment, tant dins d’Europa com fora del continent europeu. L’única gran barrera serà l’edat, ja que només podran presentar-s’hi persones que no hagin superat els 50 anys. «Totes les candidatures de més de 50 anys no seran considerades», ha explicat Zineb Elomri, responsable de recursos humans de l’ESA, que aspira a continuar augmentant també el percentatge de dones a bord de l’agència, motiu pel qual anima dones a presentar-s’hi. Actualment, un de cada tres empleats (29%) són dones mentre que el 15,6% de les candidatures en la selecció d’astronautes del 2008 van correspondre a dones. L’ESA també ha anunciat la seva intenció de seleccionar una o dues persones amb discapacitat que formaran part d’un projecte que determinarà si es poden enviar persones amb discapacitats a l’espai.

Llarg procés de selecció

Notícies relacionades

El primer pas en el procés de selecció serà la verificació dels currículums, les cartes de motivació, els certificats mèdics i el passaport ja que només hi podran optar nacionals dels estats membres o els països associats a l’ESA. Aquelles candidatures que superin aquesta primera tria, que tindrà lloc de maig a juny, hauran d’afrontar posteriorment un test psicològic i un test psicotècnic. «És una feina enorme fer passar el test a tots però volem com més candidats millor», explica el cap de l’equip mèdic de l’ESA, Guillaume Weerts. Qui superi aquesta etapa serà sotmès a un examen mèdic per verificar que està sa i posteriorment a diverses rondes d’entrevistes amb un grup d’experts i el director general de l’agència, que prendrà la decisió final l’octubre del 2022.

Qui superi aquest any i mig de proves posteriorment haurà de superar un intens període de formació dividit en tres fases. El primer serà un entrenament bàsic al Centre Europeu d’Astronautes, ubicat a la ciutat alemanya de Colònia, en el qual es formarà en enginyeria espacial, enginyeria elèctrica i altres disciplines científiques. El seguirà un segon any de formació avançada, amb especialització en algunes funcions com ara robòtica, navegació, passejos espacials o operació de dades, i que culminarà amb l’última etapa d’entrenament específic.