Avenç científic

La NASA ja disposa del detector de vida per enviar a la lluna gelada de Júpiter

El nou instrument està dissenyat per descobrir compostos i minerals

icoy35686104 jupiter160926191511

icoy35686104 jupiter160926191511

1
Es llegeix en minuts

La NASA ha desenvolupat un nou espectròmetre compacte per buscar vida en una futura missió a la superfície d'EuropaEuropa, la lluna gelada de Júpiter que amaga un oceà d'aigua líquida.

El nou instrument està dissenyat per detectar compostos i minerals associats amb l'activitat biològica més ràpidament i amb més sensibilitat que els instruments anteriors.

Ha sigut desenvolupat per investigadors del Centre d'Investigació Langley de la NASA i la Universitat de Hawaii, com a millora d'una tècnica analítica coneguda com a espectroscòpia micro Raman. Aquesta tècnica utilitza la interacció entre la llum làser i una mostra per proporcionar informació sobre la composició química a escala microscòpica.

"El nostre instrument és un dels espectròmetres Raman més avançats que s'han desenvolupat", va dir M. Nurul Abedin, del Centre d'Investigació Langley, que va dirigir l'equip d'investigació.

"Supera algunes de les limitacions clau dels instruments micro Raman tradicionals i està dissenyat per servir com un instrument ideal per a missions futures que utilitzenroverso mòduls d'aterratge per explorar la superfície de Mart o la gelada lluna d'Europa de Júpiter".

Notícies relacionades

A la revista The Optical Society Applied Optics, els investigadors informen que el seu nou sistema, al qual es refereixen com a instrument ultracompacte micro Raman (SUCR), és el primer a realitzar anàlisis micro-Raman de mostres a 10 centímetres de l'instrument, amb una resolució de 17.3 micròmetres.

El nou espectròmetre és significativament més ràpid que altres instruments micro Raman i extremadament compacte. Aquestes característiques són importants per a les aplicacions espacials i també podrien fer que l'instrument sigui útil per a anàlisis biomèdiques i alimentàries en temps real, segonsThe Optical Society.