La ronda francesa

La gesta del mallot groc del Tour femení

Lotte Kopecky, tret de sorpresa aquest divendres, es convertirà en la primera dona que ascendeixi al Tourmalet, dissabte, amb el mallot groc oficial de la ronda francesa.

De córrer el Giro disfressada d’home a pioneres del Tour.

La gesta del mallot groc del Tour femení

LE TOUR

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La gesta de Lotte Kopecky, la de qualsevol corredora professional, de portar el mallot groc del Tour, es complirà possiblement fins a les costes del Tourmalet per convertir-se, tret de sorpresa aquest divendres, prèvia a la gran etapa pirenaica, en la primera ciclista professional que puja al ‘monument’ pirinenc amb el mallot de líder oficial de la ronda francesa, el mateix, amb idèntics patrocinadors, que va lluir Jonas Vingegaard fins a la victòria als Camps Elisis.

Kopecky, ciclista flamenca, és companya d’equip de Demi Vollering a l’SD Worx, un dels pocs conjunts femenins sense versió masculina en el camp professional, i una destacada especialista de pista amb vuit medalles d’or, repartides a parts iguals entre campionats del món i campionats d’Europa. S’ha vestit de groc gràcies a la seva fuga en la primera etapa i ha sabut fins ara conservar la peça, i és una estimable ajuda, menys pressió i més descans, per a Vollering, que es deslliura de la cerimònia del podi, de les conferències de premsa i també de les cues en el control antidopatge, que hi continua havent anàlisis diàries, tot i que ara, afortunadament, ja sigui un tema secundari després dels anys negríssims que van afectar aquest esport.

Tampoc era una corredora que s’hagués distingit gair en carreres per etapes, tot i que compta amb triomfs parcials, ja que havia destacat més com una bona classicòmana, és a dir, una especialista en carreres d’un dia. Kopecky gaudeix de triomfs en el Tour de Flandes, que ha vençut en dues ocasions, l’Strade Bianche, al marge d’haver sigut subcampiona del món el 2022.

Notícies relacionades

Difícilment conservarà el mallot després del Tourmalet i a falta de la contrarellotge final de diumenge, perquè per a les costes pirinenques hi ha la seva cap Vollering, en l’etapa reina d’aquesta segona edició del Tour Femmes. Aquest dijous, amb arribada a Albi, la pàtria de Toulouse-Lautrec, victòria en solitari de la corredora alemanya Ricarda Bauernfeind, que va aguantar l’estrebada en els últims quilòmetres de les campiones de Suïssa (Marlen Reusser) i d’Alemanya (Liane Lippert, en el Movistar, i guanyadora de la segona etapa de la prova). Les favorites hi van arribar totes juntes.

Totes les classificacions.