Kruijswijk exerceix de patró total del Giro

Els Alps esperen demà i dissabte la sentència definitiva

 

  / AFP / LUK BENIES

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Ni és famós, ni va sortir ja fa tres setmanes com el gran candidat a la victòria final del Giro. El seu nom continua sent tan difícil d'escriure com de pronunciar (Steven Kruijswijk), tan complicat que fins i tot és recomanable disposar d'un paperet per no equivocar-se en la posició de les jotes o les cas del seu cognom. Possiblement si en un semàfor de qualsevol ciutat se cita (ben pronunciat) el seu nom, la majoria de persones no l'identificaran com un ciclista i encara menys amb el dominador absolut d'una ronda italiana que s'està corrent sota el seu control i, a més, encara que es podia creure el contrari, perfectament protegit pel seu equip, el Lotto-Jumbo, els hereus de l'històric Rabobank holandès. 

Kruijswijk (amb totes les seves lletres) és una 'maglia rosa' que ha sabut posicionar-se, fer-se valer, actuar a la perfecció tant en l'aspecte tàctic com psicològic, i l'únic de tots els que han anat aspirant a la victòria que no ha mostrat, en cap instant, una dosi de feblesa, de defalliment, de dubte; aspectes que sí que han evidenciat en algun moment Esteban Chaves, Alejandro Valverde i sobretot Vincenzo Nibali, per ordre de la classificació, els tres perseguidors del corredor holandès.

DUES ETAPES CLAU

Queden dues etapes clau, amb un increïble passeig de passió i duresa pels Alps francesos, amb cims que han format part de la història del Tour, com La Bonette, que es puja dissabte, i amb la guinda d'aquest divendres, a l'Agnello, allà on Óscar Pereiro es va pegar la gran patacada de la seva carrera esportiva, amb un accident que va fer posar la pell de gallina durant la 'grande boucle' del 2008. En aquests dos dies, per temps en la general i per dificultat, pot passar qualsevol cosa, però en qualsevol panorama el que sembla més complicat és que Kruijswijk perdi el liderat.

Valverde, a poc més de tres minuts de la primera posició i a 23 segons de la segona plaça de Chaves, segueix amb les aspiracions obertes però a la vegada amb la preocupació de les seves paraules. A les Dolomites va fallar perquè circulant a més de 2.000 metres d'altitud (l'altura que se superarà a l'Agnello) no es va sentir còmode. Chaves es va descol·locar dimarts, encara que després va controlar la situació, i Nibali sembla molt allunyat del 'Tiburón' que va posar el Tour de cap per avall fa dos anys.

Notícies relacionades

Després del parèntesi de Pinerolo, amb 'murs' dels que creen espectacle, i una sensacional victòria de Matteo Trentin robant-li la cartera a Moreno Moser, el Giro s'acosta al final encara que amb la fortuna de mantenir l'emoció fins al final i amb la sempre estimable col·laboració en el guió de Valverde.

Totes les classificacions a la pàgina oficial del Giro.