Color desitjable

6 bons vins rosats d’allò més primaverals

  • Seleccionem unes ampolles que t’alegraran el paladar i l’ànima

  • VIDEOTAST: els 7 vins naturals que flipen als entesos

  • 10 bons vins per fer (o fer-se) un regal

6 bons vins rosats d’allò més primaverals
3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Els rosats són l’aneguet lleig del món del vi. O, més ben dit, potser ho havien sigut, però avui dia la quantitat i qualitat de l’oferta fa molt difícil negar-se a tastar cosetes bones, com les que recollim en aquest article.

A continuació tens bons vins rosats tan temptadors com primaverals que arriben de diverses denominacions d’origen: Ribera del Duero, Cigales, Navarra, Costers del Segre...

Airós (L’Olivera)

Després de més de 30 anys elaborant vins blancs, vins negres, dolços i espumosos, L’Olivera llança el seu primer vi rosat: Airós. Un monovarietal de garnatxa negra de la DO Costers del Segre, de certificació ecològica i vegana, subtils i delicats, amb un perfil especiat. De color rosat pàl·lid i brillant i d’olor elegant, en què sobresurt l’aroma de maduixes silvestres i cireres vermelles, notes anisades i un punt de crema pastissera. Fresc i àgil, acompanya bé plats informals com la pizza i la pasta o els entremesos freds. 10,80 €.

Hito Rosado 2022 (Cepa 21)

El celler Cepa 21 (Ribera del Duero) presenta l’any 2022 el seu únic vi rosat, que destaca pel seu color, aroma i frescor, a més d’una notable elegància i complexitat pròpia de la varietat ull de llebre. De color rosa pàl·lid, net i brillant, en nas es percep fresc, amb aroma de fruits del bosc i subtils notes de flors blanques que li aporten complexitat. En boca és expressiu, amb una marcada però equilibrada acidesa i un regust llaminer. En definitiva, un rosat juvenil, càlid, atractiu, elegant i fresc amb una marcada personalitat. 9,35 €.

Las Fincas 2022 (Chivite)

El celler navarrès Chivite treu al mercat la nova anyada d’un dels seus vins més aplaudits per la crítica. La seva singular ampolla i el seu atractiu color rosa pàl·lid el converteixen en objecte de desig que, un cop es destapa, mostra una aroma intensa, molt fruitera i amb un delicat final floral. En boca és suau, equilibrat, untuós, molt viu i persistent. I destaca pel seu caràcter, persistència i delicada aparença. Està elaborat amb garnatxa (80%) i ull de llebre (20%) i s’ha criat amb el seu pòsit per aconseguir un vi complex, fi i sedós. 12,85 €.

El Rosado 2022 (Pagos de Anguix)

Ribera del Duero també és el bressol de formidables ‘rosés’. Un exemple és aquest vi ecològic, que barreja dos grans de raïm, tinta fina i picapoll que ha passat tres mesos en bota, cosa que li aporta prou personalitat per maridar bé amb carn blanca o peix a la brasa. És un rosat gastronòmic, ampli, equilibrat, expressiu i fruiter gràcies a la tinta fina, amb matisos de mel i de flors silvestres propis del picapoll. Fragant, de textura sedosa, amb un recorregut llarg al paladar i un final fresc. 17,25 €.

Le Bijou Rosé 2022 (Balbás)

Notícies relacionades

Un altre ‘ribera’. Aquest vi de color pètal de rosa, que desprèn aroma de fruits del bosc com la maduixa i el gerd amb notes cítriques i de vegetals frescos, està elaborat només amb ull de llebre, té una textura delicada, lleugeríssims matisos de fusta (ha fermentat en bota de roure francès) i és fresc i llaminer. És perfecte per acompanyar peix, marisc, ‘sushi’, arrossos i també per a l’aperitiu. 40 €.


Aire de Protos 2022 (Protos)

Barreja de raïm negre i blanc (60% d’ull de llebre, 10% de garnatxa, 10% de picapoll i 20% de verdejo, viura, sauvignon blanc i syrah), aquest rosat de la DO Cigales té una criança sobre el seu pòsit durant un mínim de tres mesos per aportar-li més volum i perquè sigui més rodó en boca. Té una aroma delicada i suggerent amb tocs de fruits del bosc, de fruita blanca i de fruita d’os, alhora que records tropicals i subtils notes de flors blanques. En boca és fresc i sedós, amb un complex record fruiter. 8,95 €.