De tast amb...

VIDEOTAST | Nudus Muscat 2019, un ‘orange’ «despullat» que és un «espectacle»

  • El sommelier Rafel Sabadí, d’Uain Bar (l’Escala), tria aquesta elaboració del celler empordanès Pere Guardiola per a la sèrie de tastos dirigit per Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sovint no sabem quin vi escollir en un restaurant o quina ampolla comprar en una botiga o supermercat. L’oferta és tan àmplia que resulta complicadíssim encertar tret que sempre triïs el de sempre. I si fas això, et perdràs moltes joies. Però si t’agrada descobrir, ¿què fas? ¿Et llances a l’aventura i t’arrisques a fallar, o acudeixes al consell d’un expert?

Si ets dels que confia en la saviesa aliena, ‘De tast amb...’ és el teu lloc. Aquesta secció de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i el grup Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari, acull les recomanacions de professionals del món del vi a través de videotasts dirigits per Jordi Cotrina.

«Mínima intervenció» en celler

En aquesta ocasió, el sommelier Rafel Sabadí, que dirigeix el bar de vins amb botiga física i ‘online’ Uain Bar (l’Escala), elegeix Nudus Muscat 2019, un ‘orange’ del celler Pere Guardiola, ubicat a l’Empordà. «‘Nudus’, en llatí, significa ‘despullat’», apunta l’expert, que celebra que el nom encaixi amb aquesta beguda que ha tingut la «mínima intervenció» en celler. «Sense filtrar, sense clarificar, sense sulfits afegits... La màxima nuesa possible. És un espectacle».

Elaborat amb moscatell sec, s’ha criat en àmfora de fang per homenatjar els romans que fa 2.500 anys ja feien vins a la zona. A l’haver fermentat amb les pells, exhibeix «un perfum molt intens de cítrics i notes florals i, en boca, molta textura, una acidesa molt ben controlada i un postgust molt llarg».

Notícies relacionades

«Una autèntica meravella», resumeix Sabadí sobre aquest vi del qual només es comercialitzen uns quants centenars d’ampolles i que a Uain Bar mariden amb una tonyina amb una vinagreta de poma i gingebre.

¿T’animes a tastar-lo?