Per ser el gendre o la jove perfectes

5 vins per conquerir els sogres

  • Per molt Sant Valentí que celebris amb la teva parella, mai subestimis la importància de seduir els sogres. Una de les millors maneres és regalant-los algun d’aquests 5 vins seleccionats pel sommelier David Seijas

5 vins per conquerir els sogres
3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Per Sant Valentí cal conquerir o reconquerir a la teva parella, però mai subestimis la importància de seduir els sogres. I una de les millors maneres és regalar un vi per guanyar-te el seu favor. Per això ens posem en mans de David Seijas perquè ens recomani cinc vins per regalar als sogres.

Cal fer-li cas, perquè, en sap tant de vins l’exsommelier d’El Bulli, Premi Nacional de Gastronomia 2011, professor universitari i divulgador, que fins i tot en fa, ja que és l’alma mater de la col·lecció de vins gastronòmics Gallina de Piel, que acaba de llançar dos vinassos: Mazapé 2019 (un vi blanc de la DOP Illes Canàries-Tenerife) i Canyerets 2018 (un vi negre de la DOQ Priorat).

«Mazapé 2019 està elaborat amb les varietats gual i vijariego blanc de vinyes plantades en sòls volcànics: és complex en nas, ple de raça i puresa, amb notes afruitades i de criança. En boca és afilat i cruixent, amb acidesa, acompanyat per una textura untuosa i sedosa. És elegant i mineral, de gran profunditat. La màxima expressió del ‘terroir’ d’una parcel·la única», descriu Seijas.

«El Canyerets 2018 neix de sofertes i ancianes vinyes que ofereixen raïm d’elevada concentració de sabors, acidesa i profunditat. Representa la màxima expressió de la potència del Priorat, amb el característic toc silvestre i mineral del samsó (carinyena). En boca, el taní és summament sucós, melós, sense arestes i expansiu. Molt Priorat, molt licorella i molt penetrant, com si les arrels ens volguessin parlar del que troben a les profunditats. Té un elevat potencial de guarda».

Conèixer els gustos dels sogres

Però tornem al tema sogres. «Un bon començament és conèixer els seus gustos personals, si són de blancs, negres, escumosos, dolços... Si són uns grans ‘connaisseurs’, clàssics o marquistes ens ajudarà en la selecció final», recomana Seijas, que també aconsella tenir en compte, per a un regal tan personal «el ‘packaging’, la reputació del vi, les puntuacions, la mida, i evidentment, el preu».

Aquests són els cinc vins ideals per regalar als sogres segons els seus gustos.

1. Brut Nature Reserva Magnum (Oriol Rossell)

1. Brut Nature Reserva Magnum (Oriol Rossell)Per a bebedors d’escumosos durant tot l’àpat, la mida sí que importa

«Elaborat amb la varietats tradicionals, xarel·lo, macabeu i parellada, i amb una criança mínima de 30 mesos, aquest cava és imbatible en la relació preu-plaer. És un comodí ideal per acompanyar tot l’àpat de principi a final. Té un magnífic equilibri entre la fruita fresca i la cremositat i textura». 26-28 €.


2. As Sortes 2020 (Rafael Palacios)

2. As Sortes 2020 (Rafael Palacios)Per als convençuts i defensors dels grans vins blancs

«Rafa Palacios va ser un visionari en la seva aposta per la varietat godello i la DO Valdeorras. Any rere any ha demostrat amb el seu As Sortes que a Espanya es poden elaborar grans vins blancs. Elaborat a partir de ceps vells d’una mitjana de 40 anys i criat 8 mesos en barriques de 500 litres, és un vi exquisit que recomano a l’afortunat sogre que la rebi que la guardi almenys uns anys abans del gaudi». 48-50 €.


3. Macán (Bodegas Benjamín de Rothschild & Vega Sicilia)

3. Macán (Per a marquistes clàssics però moderns

«Del projecte que Vega Sicilia i Rothschild van iniciar a La Rioja va néixer Macán: un vi negre sobri, seriós, una visió impecable del raïm ull de llebre de La Rioja. Quinze mesos de criança a les millors barriques de roure francès el fan encara més seductor i irresistible. Un regal segur per als amants del vi, amb dos noms de màxim prestigi vinícola mundial». Uns 60 €.


4. Giró de Abargues (Casa Agrícola Pepe Mendoza)

4. Giró de Abargues (Casa Agrícola Pepe Mendoza)Per a cercadors de rareses i ‘connaisseurs’

«Si els teus sogres són uns friquis dels vins i sempre busquen noves zones, varietats, per degustar, Giró de Abargues, de Casa Agrícola (DO Alacant), és el seu vi. Pepe Mendoza és un dels grans personatges d’Alacant i del Mediterrani. L’amor per la seva terra l’ha portat a elaborar aquest vi negre amb la varietat giró, pràcticament desapareguda a la regió. Una petita gran joia». Uns 25 €.


 5. Amontillado VORS 30 Años (Bodegas Tradición)

Notícies relacionades

Per a enamorats del vi de Xerez i de les sobretaules

«Bodegas Tradición atresora alguna de les millors soleres d’amontillado de tot Jerez. El seu Amontillado VORS 30 Años és pura màgia. Uns quants centilitres poden provocar un plaer únic, inimaginable. Una complexitat i profunditat perfecta per als que els agrada allargar la conversa al voltant de la taula. Una copa de reflexió». 60 €.