1.248 referències presentades

Tres espumosos, els millors vins de ‘La guia de vins de Catalunya 2022’

  • Els guanyadors són Enoteca Gramona Brut Nature 2006 (Gramona), Turó d’en Mota 2007 (Recaredo) i Sabaté i Coca Reserva Familiar 2012 (Sabaté i Coca)

  • Per primera vegada en les 14 edicions de ‘La guia de vins de Catalunya’, tres espumosos s’emporten ex aequo aquest premi

  • Consulteu aquí la llista de tots els vins guardonats en el nou volum

Tres espumosos, els millors vins de ‘La guia de vins de Catalunya 2022’
3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Tres vins espumosos han sigut els vins més ben puntuats en l’edició d’aquest any de ‘La guia de vins de Catalunya’: Enoteca Gramona Brut Nature 2006, de Gramona; Turó d’en Mota 2007, de Recaredo, i Sabaté i Coca Reserva Familiar 2012, de Sabaté i Coca. Així, per primera vegada en les 14 edicions de la guia, tres espumosos s’emporten ex aequo aquest premi, en una edició que, malgrat les moltes complicacions a causa de la crisi sanitària, ha comptat amb 1.248 referències presentades.

Els tres vins elaborats sota la marca Corpinnat han sigut també els millors vins espumosos d’aquesta edició, i Enoteca Gramona Brut Nature 2006 ha sigut escollit, a més, com el millor vi de copatge tradicional.

Gala celebrada al Fòrum de Barcelona

La gala d’entrega dels Premis de ‘La guia de vins de Catalunya’ s’ha celebrat aquest dilluns al Fòrum de Barcelona, on, a més, els assistents han pogut tastar més de 400 referències del centenar de cellers participants: els vins guanyadors d’aquesta edició, petites produccions i edicions limitades de difícil accés per a una bona part dels professionals del sector.

L’entrega de premis ha sigut conduïda per la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, acompanyada pels directors de ‘La guia de vins de Catalunya’, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, així com per Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i Alba Balcells, directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

Durant la cerimònia s’ha fet entrega també del premi honorífic, que en aquesta edició ha sigut per a Joan Juvé Santacana, president de Juvé & Camps.

Els vins premiats en totes les categories

Notícies relacionades

Pel que fa a la resta de vins premiats en aquesta edició, el palmarès ha sigut el següent:

  • Millor vi negre: Les Tallades de Cal Nicolau 2016, Orto Vins, DO Montsant; Scala Dei Masdeu 2016, Scala Dei, DOQ Priorat; Venus de la Figuera 2017, Venus La Universal, DO Montsant; i Teixar 2016, Vinyes Domènech, DO Montsant.

  • Millor vi blanc: Vd’O 6.18 2018, Vinyes d’Olivardots, DO Empordà.

  • Millor vi rosat: La Pell Vi Clar Parcel·la El Vinyet 2019, Lagravera, vi sense DO; i Quinze 2020, Ramon Andreu, DO Terra Alta.

  • Millor vi brisat: Trementinaire 2018, Herència Altés, DO Terra Alta; Contrapàs 2019, Vinyes dels Aspres, DO Empordà; i Blanc de Closos 2019, Costers del Priorat, DOQ Priorat.

  • Millor vi dolç: Masia Pairal Can Carreras Garnatxa, DO Empordà; i Vimblanc, Cellers Unió, vi sense DO.

  • Millor vi ranci: Memòries del Priorat, Costers del Priorat, DOQ Priorat.

Per varietats, els premis als millors vins monovarietals elaborats amb varietats autòctones han sigut:

  • Millor vi de garnatxa negra: Scala Dei Masdeu 2016, Scala Dei, DOQ Priorat; i Venus de La Figuera 2017, Venus La Universal, DO Montsant.

  • Millor vi de garnatxa peluda: Teixar 2016, Vinyes Domènech, DO Montsant.

  • Millor vi de garnatxa blanca: Decalpino 2018, Mas de l’Abundància, DO Montsant.

  • Millor vi de garnatxa roja: Singulars Garnatxa Roja 2019, Mas Llunes, DO Empordà.

  • Millor vi de carinyena negra: Vinyes Velles de Samsó 2017, Vinyes Domènech, DO Montsant.

  • Millor vi de carinyena blanca: Vd’O 6.18 2018, Vinyes d’Olivardots, DO Empordà.

  • Millor vi de trepat negre: La Fontvoltada 2018, Abadia de Poblet, DO Conca de Barberà.

  • Millor vi de macabeu: Singular Àmfora Blanc 2017, Collbaix-Celler El Molí, DO Pla de Bages.

  • Millor vi de pansa blanca / xarel·lo: El Badiu 2020, Vins de la Memòria, DO Alella.

  • Millor vi de xarel·lo vermell: Vermell 2019, Can Descregut, DO Penedès.

  • Millor vi de sumoll negre: Sumoll de Solergibert 2019, Celler Solergibert, DO Pla de Bages.

  • Millor vi de picapoll blanc: Pla de Tudela 2019, Anna Espelt, DO Empordà.

  • Millor vi de moscatell: Flor d’Albera 2018, Celler Martí Fabra, DO Empordà.

  • Millor vi de varietat recuperada: Les Tallades de Cal Nicolau 2016, Orto Vins, DO Montsant.

Temes:

Gastronomia