Joia ‘enotelevisiva’

Un Pingus de més de 3.000 euros, ‘actor secundari’ a la sèrie ‘Succession’

  • Una ampolla Magnum del mític celler de Ribera del Duero fa un ‘cameo’ en la tercera temporada de la producció d’HBO

  • Borsao, de Camp de Borja, apareix a la nord-americana ‘Treme’ i Hécula Monastrell, de Iecla, surt a la pel·lícula sud-coreana ‘Paràsits’

Un Pingus de més de 3.000 euros, ‘actor secundari’ a la sèrie ‘Succession’
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Els fans de ‘Succession’ han de sintonitzar HBO. Ha arribat la tercera temporada d’aquesta sèrie sobre la família Roy. Gent de diners. De la que no es preocupa a l’hora de gastar en luxes, ja siguin mansions, iots o avions privats. Una altra cosa és la seva moral. Però, ¿per què mereixen un article a Cata Mayor? Doncs no per la trama de la nova entrega, sinó per l’attrezzo enològic d’un dels seus nous capítols. En una de les escenes apareix un Pingus, el vi més car que s’elabora a Espanya. Té lògica, doncs, que surti a ‘Succession’, ja que els Roy són multimilionaris.

Allà va un mini espòiler: al final del primer episodi de la nova temporada, un dels protagonistes obre –se suposa que per error– el Pingus Magnum (format d’1,5 litres en lloc dels 75 centilitres habituals) i la propietària s’enfada. «Me la va regalar el meu padrí», es lamenta al comprovar que ja només es pot beure. El padrí es devia gastar més de 3.000 euros i va tenir sort de trobar-la. Ara mateix és gairebé impossible trobar una Magnum de 1996 o 1998 i el preu superaria fàcilment aquesta quantitat.

Una altra sèrie, ‘Treme’, també incorpora un vi espanyol. La producció explica com sobreviu la gent de Nova Orleans després del devastador pas de l’huracà ‘Katrina’. El tercer capítol de la segona temporada, la xef Janette Desautel torna a la seva ciutat des de Nova York després de saber que li han robat el pis. Ella es queda a dormir a casa d’un amic i ell li ofereix una ampolla de vi. Un Borsao. «El meu preferit», li diu ella amb un somriure. Pel que sembla, li encanten els que s’elaboren amb garnatxa, com aquest.

El celler de la DO Camp de Borja té un catàleg realment econòmic, ja que la seva referència més cara en format de 75 centilitres costa 14,50 euros.

No és l’únic ‘cameo’ d’un vi espanyol en una producció estrangera. A la pel·lícula ‘Paràsits’, guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula de 2020, apareix un vi més «normalet», ja que costa menys de vuit euros: Hécula Monastrell, de Bodegas Castaño (DOP Iecla). Una de les protagonistes passa per davant d’un taulell ple d’ampolles en la seva visita a una vinoteca.

Notícies relacionades

Hécula Monastrell, elaborada amb raïm de la varietat monastrell, es veu de passada. Et desafiem a trobar-la en el tràveling de la vinoteca. Una pista: apareix al lineal que separa els actors de la càmera. Aquí sota tens la foto de l’ampolla per ajudar-te a trobar-la més fàcilment.

Per cert, al film apareixen embotits de la firma d’Olot Espuña i patates fregides de l’empresa gallega Bonilla a la Vista. Un maridatge una mica heterodox per veure aquesta pel·li.

Temes:

Sèries Vi