selecció d'expert

Els cinc vins preferits de César Cánovas

El prestigiós sommelier de Monvínic i Wineissocial, que coneix milers de vins, elegeix els seus cinc vins favorits

cesar-canovas

cesar-canovas

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El sommelier sap molt de vins gràcies a la seva feina com a cap de compres de Monvínic i responsable de selecció de vins de la distribuïdora i plataforma ‘online’ Wineissocial. Dels milers que coneix, accepta el repte d’elegir-ne només cinc. Els seus favorits.

1. HALENBERG RIESLING 2002 (EMRICH-SCHÖNLEBER)

«Va ser el primer ‘riesling’ que em va emocionar i el que més he begut en la meva vida. Crec que representa la perfecció d’aquesta varietat de raïm i diria que dels vins blancs pel seu equilibri perfecte entre acidesa, aromes i densitat».


2. VIÑA TONDONIA BLANC GRAN RESERVA 1964 (R. LÓPEZ DE HEREDIA)

«Va ser un dels primers vins que em va ensenyar el que era un gran blanc de guarda. Ara és car però vaig tenir la sort de comprar-lo quan estava al Racó d’en Cesc, quan era molt barat. M’en vaig beure tres o quatre ampolles, m’encantava».


3. AMONTILLADO SOLERAS HISTÓRICAS (BODEGAS ALONSO)

«Va ser un enamorament sobtat. El vaig veure, el vaig olorar i em va semblar meravellós. Sense saber què era vaig tenir clar que es tractava d’un amontillado de Sanlúcar. Va ser molt bonic identificar-lo i descobrir que era una solera centenària, històrica, de la qual havia sentit parlar».


4. TERRANTEZ 1795 (BARBEITO)

«El més antic que he tastat. A més de l’emoció per tastar-lo, estava boníssim: sabors vells, rovellats, torrats, com els xeressos, però molta acidesa, fent la sensació de ser molt viu. Si més de 220 anys després estava així de bo, ¡pot ser etern!».


Notícies relacionades

5. LLEDONER DEL NORD 2018 (ANNA ESPELT)

«És simbòlic per a mi perquè demostra que un vi no només és per meditar, sinó per passar-s’ho bé amb amics. Aquest vi negre és jove, fàcil, no t’obliga a pensar... El pots prendre en qualsevol moment. Elaborat amb garnatxa, és lleuger i afruitat».