Menjant amb magnificència

Les millors barres japoneses de Barcelona

Les millors barres japoneses de Barcelona

Manu Mitru

4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Un dels plaers gastronòmics menys habituals (perquè no hi ha gaire oferta) és menjar en una barra davant dels cuiners que et van preparant cada plat que et menjaràs. Disfrutes amb la vista i, després, amb el menjar.

Si t’agrada aquest pla, aquí et recomanem diversos restaurants amb una barra japonesa tan excelsa que et tremolaran els genolls a cada mossegada. Són aquests.

L’ou amb cocotxes i suc de capipota del restaurant Mantis. /

Joan Cortadellas

Mantis

Els xefs David Romero i Toni Solans i el sommelier Albert Ribas surfegen l’onada asiàtica amb un restaurant que rep múltiples influències. Aquestes són les que va trobar Pau Arenós en la seva visita a Mantis.

La costella de porc amb puré de pastanaga de Somodó Bá. /

Manu Mitru

Somodó

Somodó va tancar a Gràcia i ha reobert com a Somodó Bá (‘bá’ en japonès significa ‘espai’), una barra per a vuit comensals, tot i que, de moment, només n’acull sis. Un únic cuiner (i cambrer i netejador i...), un menú de migdia i un menú nocturn, tots dos a un preu fantàstic per al que s’ofereix. Això és Somodó.


El frincadó amb rajada i xiitakes del restaurant Alapar. /

Manu Mitru

Alapar

Jaume Marambio i Victoria Maccarone creuen la cuina mediterrània amb l’asiàtica al lloc on hi va haver el Pakta (Lleida, 5). No és Pakta, clar, però el toc japonès segueix sobre la vaixella, barrejat amb el català, amb «el mediterrani», prefereix el cuiner. Aquesta és una ‘izakaya’ o taverna amb sabor a fricandó. Això és el que va menjar el nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, a Alapar.


Albergínia amb anguila, llagostí i miso d’alfàbrega de Sun Taka. /

ASLI YARIMOGLU

Sun Taka

El cuiner, originari d’Osaka, col·loca sobre la barra plats d’altura que treballa amb dits i ganivets afilats. «Jo no soc un ‘sushiman’. M’agrada més preparar un altre tipus de plats», explica Mitsutaka Kawata, el xef del restaurant, on serveix plats com el tàrtar de tonyina amb alvocat i paper d’arròs, el lingot de ventresca a la flama amb mostassa i tiges de wasabi, la tempura de cranc de closca tova i les ‘gyozas’ de porc ibèric. Aquí tens més informació sobre Sun Taka.


El moll amb calçots i salsa ‘sumiso’ de la taverna japonesa Ikoya. /

Manu Mitru

Ikoya

Ikoya, davant el mercat de Santa Caterina (avinguda de Francesc Cambó, 23), és una aliança de Hideki (Grupo Shunka) i Iñaki (Grupo Sagardi). Es tracta d’una ‘izakaya’ (taverna japonesa) amb una ‘robata’ com a peça principal de l’escena. ¿Què fan amb aquesta? T’expliquem això i més en aquesta crònica sobre .


La pizza japonesa amb cocotxes del restaurant Soluna. /

JORDI COTRINA

Soluna

Obrir un restaurant i disposar immediatament d’un plat emblemàtic. Això és el que Teppei Nii ha aconseguit amb la pizza japonesa de cocotxes de bacallà al seu restaurant, que començava a brillar quan es va decretar el confinament total per l’estat d’alarma a causa de la pandèmia. Però atenció, perquè hi ha molts més plats interessants. Per saber quins, clica aquí: és la crònica de Pau Arenós sobre Soluna.


Koy Shunka

Aquest restaurant distingit amb una estrella Michelin és el millor japonès de Barcelona. Es pot parlar de molts dels seus plats, però no s’ha de deixar passar mai l’ocasió de provar els seus ‘nigiris’. En la degustació, 12 grams de peix i 7 d’arròs, detalla el xef, Hideki Matsuhisa. En canvia la proporció a la carta: 12 de producte i el mateix pes de gramínia. Ventresca brasejada, anguila i sorell són algunes dels imprescindibles de Koy Shunka.


Plat de ‘sashimi’ del restaurant Kintsugi. /

El Periódico

Kintsugi

Notícies relacionades

Aquest restaurant reivindica el ric rebost del delta de l’Ebre amb una solvent carta de plats nipons als baixos de l’Hotel Ohla Eixample. I et recorda que a tot just dues hores de Barcelona tens un tresor que funciona de meravella amb la gastronomia asiàtica: ostres, tonyina, llagostins, navalles, arròs... Si vols saber-ne més, aquí t’ho expliquem tot sobre Kintsugi.


Una de les sales del restaurant Jacqueline, amb la barra japonesa al fons. /

El Periódico

Jacqueline

Aquest restaurant serveix cuina internacional a la carta o en menú degustació (ostres de Normandia, cebiche de corbina, ‘tiradito’ de ventresca de tonyina Bluefin, tàrtar de gamba vermella, filet de vaca vella, garrí confitat, turbot rostit...), i a més d’una barra japonesa per a només vuit persones, té cocteleria, xampany bar i música en viu (jazz, funk, hip-hop, soul, pop internacional...) i de ‘dj’. El seu ‘dinner club’ funciona de dijous a dissabte de 19.30 a 23.00 hores. Benvinguts a Jacqueline.