Establiments de qualitat

Alapar, Quimet d’Horta i Roots & Rolls, premis Barcelona Restauració 2023

Aquests locals han destacat pel seu vincle amb el barri i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat, la innovació i l’adaptabilitat als nous temps

MAPA | 18 bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que hauries de visitar

12 restaurants on es pot menjar formidablement al migdia per menys de 20 €

Alapar, Quimet d’Horta i Roots & Rolls, premis Barcelona Restauració 2023

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Una setmana abans a l’esperada gala de presentació de la guia Michelin 2024, que tindrà lloc a Barcelona, aquesta nit hi ha hagut un aperitiu a l’antiga fàbrica Damm amb la cerimònia de lliurament de la quarta edició dels premis Barcelona Restauració, que guardona els restaurants que han destacat l’últim any pel seu vincle amb el barri i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat , la innovació i l’adaptabilitat als nous temps. Els guanyadors han sigut aquests.

Alapar s’ha emportat el premi Barcelona Restauració 2023 en la categoria de Qualitat Gastronòmica. El jurat ha valorat el fet d’una proposta gastronòmica única a la ciutat, per «ser un local avantguardista i d’alta gastronomia que representa la ciutat més cosmopolita».

Quimet d’Horta ha sigut distingit amb el d’Integració al barri. S’ha premiat la identificació amb les particularitats de l’entorn i el territori, per «ser un local gairebé centenari, referent i centre de gravetat del barri».

Roots & Rolls s’ha erigit en el vencedor de la categoria de Local Notori o Innovador. El jurat ha valorat la singularitat del seu concepte, per «la seva capacitat de transferir a l’espai alegria, creativitat i sabors asiàtics».

També hi ha hagut mencions honorífiques per a Cafè del Centre i el restaurador Pere Chias (la Font de Prades), i s’ha entregat el premi a la Sostenibilitat a La Forquilla.

Al primer, «pels seus 150 anys d’història com a establiment emblemàtic de la ciutat vinculat al barri, amb gran sensibilitat per preservar la història i la tradició a la ciutat», segons ha decidit el jurat.

A Chias, «per la seva implicació i dedicació a la restauració de Barcelona, des del Gremi de Restauració, on s’ha mantingut durant 37 anys (nou com a president), erigint-se en un ferm defensor de l’associacionisme».

Notícies relacionades

I a La Forquilla, «pel seu ADN vinculat a la vida dels mercats de Barcelona i per la seva aposta per la sostenibilitat i per compromís corporatiu».

Jurat format per experts

El jurat dels premis Barcelona Restauració 2023, està format per professionals vinculats al sector sota la presidència de la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil. La resta de membres del jurat són: el director de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vázquez; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Salva Vendrell; el president de l’associació Restaurants Sostenibles, Sergio Gil Flores; la periodista experta en gastronomia Tana Collados; la directora de la revista ‘Cuina’, Judith Càlix; l’experta en turisme i restauració Eva Ballarín, i, com a secretària del jurat, Marleny Colmenares, de la direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.