¡No t’ho perdis!

13 bons restaurants de Barcelona que has de provar abans que acabi setembre

13 bons restaurants de Barcelona que has de provar abans que acabi setembre

ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Hem tornat de les vacances amb gana. De bons plats. I hem tornat a trobar llocs que val la pena visitar. Hem tornat a escriure sobre aquests. ¿No has llegit els articles? No passa res, t’hem preparat una selecció de bons restaurants de Barcelona que hauries de conèixer abans que acabi el mes de setembre. Amb tota la informació sobre cada un.

Dr Zhang

Elia Caral ha obert un altre establiment dedicat als ‘dumplings’, amb Giulia Campazzi a la cuina, i amb un repertori de tapes asiàtiques. El primer és al carrer de Sepúlveda; aquest, al d’Aribau. Tots dos es diuen igual, Dr Zhang.

La Paella de Su

Susi Bernat i Santiago Mònaco amplien el negoci amb una segona arrosseria –i atenció als salaons– i hi incorporen els fills. Pau Arenós va acudir de pressa al nou local i va escriure aquesta crònica sobre La Paella de Su.

Warike

Jeff Espinoza i Roser Comellas han assentat el seu projecte a Poblenou, que primer va ser una furgoneta i després va ocupar un lloc clandestí. Així es menja en aquest Warike sense rodes i a la vista de tothom.

Bar Timón

El centre de la ciutat és un drama però encara podem disfrutar-lo gràcies a cases de menjars com aquesta: un local aparentment petit i familiar, però sense complexos, amb un bon menú de migdia. Una casa familiar que d’alguna manera substitueix el desaparegut Bar Asorey però continua donant-nos esperança a la zona. Així és Bar Timón.


Bodega Solera

Un lloc on anar de tapes i beure vins d’alt nivell amb molta personalitat. La cartelleria, els altars i fotos on es ret culte als xefs amics, la tipografia dels lluminosos on s’homenatgen les lletres de diferents institucions vinícoles d’Espanya, el verd andalús en samarretes corporatives i portes i rajoles, els 700 vins que ocupen armaris i lleixes... És el començament d’un nou grup hoteler, Grup Mutis, que ja comparteix la propietat del Bar Mut i que va «a la recerca de talent», en paraules de Kím Díaz (Entrepanes Díaz i Muticlub), Enric Rebordosa (Grup Confiteria i altres pica-piques gastro) i Alberto Casado, l’home que consolida el que les ments anteriors propulsen. Així és Bodega Solera.


Granja Elena

Els esmorzars en aquest establiment són mítics a la ciutat. Tenen una oferta enlluernadora de bocates de gran nivell. Carmen Bosch fa dècades que està a càrrec de la planxa i elaborant sense descans cruixents suculències. Si et poses a comptar la pissarra, t’hi surten més de 40 opcions. Però també s’hi menja fabulosament. T’ho expliquem en aquesta crònica de Granja Elena.


Bar Olimpiada 92

En aquest local del Poblenou s’escullen plats que van dels 3,50 als 7 euros, que, completats per alguns plats d’homenatge que pugen una mica més (però no gaire), et permeten configurar-te un bon menú del dia sense problema. Aquí t’expliquem quines cosetes bones serveixen a Bar Olimpiada 92.


Otra Cosa

Aquest restaurant cantoner de Sant Andreu fa ostentació d’una imaginació gastronòmica desbordant en plats sorprenents, complexos i cosmopolites. Ah, i ull amb la seva ensaladilla russa, que no s’assembla a cap altra. Així la fan a Otra Cosa.


Jacqueline

Aquest restaurant serveix cuina internacional a la carta o en menú degustació (ostres de Normandia, ceviche de corbina, tiradito de ventresca de tonyina Bluefin, tàrtar de gamba vermella, filet de vaca vella, garrí confitat, turbot rostit...), a més d’una barra japonesa per a només vuit persones, té cocteleria, xampany bar i música en viu (jazz, funk, hip-hop, soul, pop internacional...) i de discjòquei. El seu ‘dinner club’ funciona de dijous a dissabte de 19.30 a 23.00 hores. Benvinguts a Jacqueline.


Kintsugi

Aquest restaurant reivindica el ric rebost del delta de l’Ebre amb una solvent carta de plats nipons als baixos de l’Hotel Ohla Eixample. I et recorda que, a tot just dues hores de Barcelona, tens un tresor que funciona de meravella amb la gastronomia asiàtica: ostres, tonyina, llagostins, navalles, arròs... Si vols saber-ne més, aquí t’ho expliquem tot sobre Kintsugi.


La Lonchería

La seva carta amb els plats més típics del país nord-americà i alguna picada d’ullet a l’‘street food’ internacional seduirà els carnívors més recalcitrants. Això és el que es menja a La Lonchería.


Rabbit’s

Notícies relacionades

Aquest nou establiment del carrer de Ganduxer serveix platets d’aires clàssics i gustos potents en un ambient informal. Meravellosa la seva barra central rectangular d’aire ‘vintage’. Un dels ‘must’ de l’any, aquest Rabbit’s.


Pibä

Aquest restaurant de l’Eixample serveix uns ‘pintxos’ originals de sabors potents que combinen amb la seva àmplia gamma de cerveses. Per cert, no tenen postres ni coberts, però t’assegurem que no t’importarà gens ni mica. Així de bé ho fan a Pibä.