De primera

Dos restaurants que coronen les seves truites amb una cobertura boníssima

Aquests dos locals et sorprendran amb la seva original i saborosa proposta

Deu restaurants amb les millors truites de Barcelona

La irresistible moda de la croqueta amb cobertura

Dos restaurants que coronen les seves truites amb una cobertura boníssima

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Fins fa no gaire, les corones eren per a reis i reines. I punt. Però un bon dia a algú se li va acudir donar rang de reialesa a la truita i coronar-la amb algun ingredient o preparació que li donés encara més llustre.

Perquè, no ens enganyem, la truita és la reina de qualsevol cuina, per luxosa o humil que sigui. I això mereixia reconeixement. A Barcelona, hi ha dos restaurants que la rematen amb un ‘topping’. Si és una pràctica que comença a ser habitual entre els xefs que preparen croquetes, qui sap si estem parlant d’una nova tendència que ha vingut per quedar-se per plaure els amants de les truites. Són aquests.

Bar El Pollo

Notícies relacionades

Les truites d’aquest local del carrer del Tigre, 31, tenen un públic lleial. I amb raó, perquè són entre les millors de la Barcelona atruitada i amb una característica única, segons la manera de procedir a Bilbao: porten ‘txapela’. La peça daurada i cremosa, l’element extra i, a sobre, una finíssima capa d’ou com una crep. També li donen ‘heavy’ a les cassoles, hi ha un bàrman i s’estrenen amb els vins naturals. Així és el bar El Pollo.

Batea

L’equip de Besta té un segon local, «una marisqueria moderna», on la costa de Catalunya es troba amb la de Galícia. Situat a l’Hotel Avenida Palace, té una entrada pròpia amb columnes i un interior «a l’estil d’un bistrot francès», expliquen els responsables, amb paper pintat rosa i banc corregut amb coixins vellutats del mateix color pàl·lid. ¿I per menjar, què hi ha? Doncs, per començar, una truita (marinera) de Betanzos coronada amb tàrtar de gambes que està brutal. Les altres coses te les expliquem en aquesta crònica de Batea.