Salivant davant el mar
Solraig: arrossos de campionat
Aquest restaurant del passeig Marítim de Castelldefels prepara algunes de les millors creacions d’Espanya, que han sigut distingides en concursos nacionals
![Solraig: arrossos de campionat Solraig: arrossos de campionat](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/fb8a8adc-4540-4cbd-9a05-a67c08f07763_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Una ciència tan inexacta com fer arròs té doctors reconeguts com els que treballen a la cuina de Solraig a les ordres del xef César Rodríguez, que han sigut dels millors classificats en competicions nacionals.
I no només han rebut l’aplaudiment dels jurats sinó també dels clients que omplen aquest càlid restaurant a peu de platja (passeig Marítim de Castelldefels, 169), i que fan cues de més de mitja hora si no tenen reserva per tastar els seus prestigiosos plats, ja sigui a la sala vidrada amb vistes al mar o a la terrassa, ubicada gairebé a la mateixa sorra.
Solraig
Passeig Marítim de Castelldefels, 169.
Tel.: 93.315.87.20
Preu mitjà (sense vi): 30-35 €
La carta no inventa res, i potser allà rau l’èxit de Solraig, als baixos de l’Hotel Bel Air, al cor de Playafels. Simple però molt efectiva perquè no es complica amb elaboracions modernes i broda els plats de cada un dels apartats: entrants, pastes i arrossos (suggeriments del dia inclosos). ¿Per què més si no trobaràs a faltar cap sabor?
La croqueta de xipiró és tan bona que també mereixeria algun premi, i la de ‘txuleta’, de sabor profund, no li va al darrere. Els tendres calamars a l’andalusa demostren que aquí tenen bon producte. I els arrossos... Doncs sí, són de campionat.
Perquè el seu gra és impecable i el seu sabor, gairebé imbatible. Tant que, fins i tot en dues ocasions, han copat els primers llocs del concurs Millor Arròs d’Espanya, al qual s’apunten centenars de restauradors.
El 2018, Solraig va quedar tercer amb el melós trufat amb gamba vermella, bolets i piparra basca, i el 2019 va escalar fins al segon lloc gràcies a l’arròs amb petxines variades, calamar i pèsols del Maresme; tots dos mereixen aparèixer en qualsevol ruta gramínia i tots dos, com és lògic, s’han convertit en clàssics de la carta.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques
- Les polítiques de la Unió Europea Espanya insta les tecnològiques a actuar contra els patrons addictius
- SUCCESSOS Presó per al maquinista i un excàrrec d’Adif per l’accident de l’Alvia
- Gislan Zekri, estudiant de Treball Social: "Entendre el context cultural de la persona és vital per ajudar-la"
- Narcotràfic Confiscades quatre tones de cocaïna al port de Barcelona