A mà

5 llocs per tornar-se boig amb els seus entrepans

Et recomanem bars i restaurants de Barcelona amb bocates que són autèntiques obres d’art

5 llocs per tornar-se boig amb els seus entrepans

Oriol Clavera

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Fa temps que els entrepans són una mica més que un recurs simple per omplir el pap. Són molts els llocs on broden els entrepans amb combinacions que tornen boig qualsevol gurmet. N’hi ha prou amb fer un cop d’ull al llibre ‘Bocatas: arte entre dos panes’ per comprovar-ho.

Nosaltres, a més, t’ho demostrem sobre el terreny, recomanant-te cinc bars i restaurants de Barcelona que serveixen entrepans que et tornaran boig.

La Bikineria

A La Bikineria, Joan Gurguí inventa farcits per als sandvitxos, que parteixen del clàssic per endinsar-se en el nou. Són set seients en una barreta al Mercat del Ninot o dues taules, una planxa, una carta de sandvitxos i un cuiner. I tot i així, això dona molt de si. Aquí tens tota la info sobre La Bikineria.


Bar Roma

Gala Masetti i Jordi Saavedra provenen de l’‘escola Adrià’ i han debutat com a propietaris amb un bar d’entrepans formidables, aquests nous-vells bars, rescatats per cuiners amb poder gastro i que no volen enredar-se en complexitats de caça major. Carta molt curta, amb èmfasi als bocates, i amb el desig d’obrir una línia de plats o platillos, tot i que els limiten l’espai i la maquinària. Per preparar els brioixos al vapor –per al planxament de trufa i el de papada– han hagut de llogar espai en un obrador. Aquí t’expliquem més extensament com és el Bar Roma.

Durango

Durango Diner és un restaurant de frontera, de moltes fronteres: els propietaris són pakistanesos, els germans Mani i Majid Alam; el cuiner és mexicà, José Manuel Carballido; el bàrman i director és veneçolà, i es diu Jordi, Jordi Baqués, i a la paret pengen el pòster d’un ‘cowboy’ negre amb antifaç i vestit de plata. Per rematar la jugada confusionadora i al·lucinògena, un cavallet mecànic sota una bola de discoteca. I a la taula, ¿què serveixen a Durango? Clica i obtindràs la resposta.

Sta. Fe

Aquest restaurant al costat de l’esglèsia de Sant Gregori Taumaturg mou muntanyes de parroquians a la recerca d’aquests ‘ssams’, ‘rolls’ i altres platillos més clàssics, ben elaborats, i de sabors potents, com l’ensaladilla russa de llagostí, el biquini trufat de mozzarella i pernil ibèric i el tàrtar de tomàquet. N’hi ha més, i ho pots llegir en la crònica que vam escriure al seu dia de Sta. Fe.

Bar Torpedo

Juanlu Pérez, un dels tres socis del Bar Torpedo al costat de Rafa Peña i Biel Gavaldà, explica el perquè del nom: «Va sortir d’un ‘brainstorming’». Als EUA anomenen submarí o torpede a certs entrepans allargats. De la carta de deu bocates, el de mandonguilles amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega és la que s’assembla al projectil. Tot i que destacable, és el menys explosiu dels quatre que vaig sopar un dimarts al Bar Torpedo. Llegir-ne més sobre Bar Torpedo.