Rei dels fogons

David Muñoz, una altra vegada elegit millor cuiner del món

  • El xef de Diverxo, amb tres estrelles Michelin, repeteix com a número 1 del ‘top 100’ mundial de la llista The Best Chef Awards

  • Consulta aquí la llista completa dels 100 millors cuiners del món i els premis especials

David Muñoz, una altra vegada elegit millor cuiner del món

El Periódico

4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

David Muñoz s’ha tornat a coronar com a millor cuiner del món després d’haver arribat al número 1 del Top 100 mundial de la llista internacional The Best Chef Awards. No només això: ha aconseguit dos premis especials. Per acabar-ho d’adobar, ha rebut els reconeixements a casa, a Madrid, perquè la gala s’ha celebrat aquesta nit al Palau de Cibeles. És el rei dels fogons, que succeeix a dalt de tot Joan Roca (en dues ocasions), Björn Frantzén i René Redzepi.

L’organització del certamen justifica que hagi repetit com a número u per «la seva cuina personalíssima, imprevisible i instal·lada en l’excel·lència que fuig de mimetismes malgrat assimilar influències i inspiracions dispars, des de corrents coquinàries a un univers oníric propi que impregna cada visita de l’emoció d’una ruleta russa i la converteix en un veritable ‘XOw’. El lema està justificat: avantguarda o morir».

Dels 12 premis especials, Muñoz se n’ha emportat un parell. Un, el de millor xef segons els seus col·legues, i un altre l’anomenat The Best Chef City Gourmet Award. Antonio Bachour, Ana Roš, Anne-Sophie Pic, Natsuko Shoij, Josh Niland, Jessica Rosval, Riccardo Camanini, Franco Pepe, Pierre Koffmann i Andoni Luis Aduriz (millor xef científic) han sigut els altres guardonats amb premis especials.

L’any passat, Muñoz va rebre també el Premi a la Innovació per part de la llista francesa ‘La Liste’ i el seu rostre va aparèixer als quioscos perquè va ser portada de l’edició espanyola de la revista ‘Forbes’, que l’assenyalava com un dels 100 espanyols més creatius en el món dels negocis.

A més de Muñoz, en la llista de The Best Chef Awards apareixen Joan Roca (El Celler de Can Roca), que és tercer, Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), cinquè, i el trio de Disfrutar(Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas), setè, entre els 10 millors.

Ángel León (Aponiente) apareix en la posició 13a, Eneko Atxa (Azurmendi) és 18è, Bittor Arguingoiz (Asador Etxebarri) surt el 19è, Paolo Casagrande (Lasarte) es posa en 26è lloc i el ‘top 50’ es completa amb Quique Dacosta (Quique Dacosta, 33è), Paco Roncero (Paco Roncero, 36è), Diego Guerrero (DSTAgE, 38è), els germans Sergio i Javier Torres (Cuina Germans Torres, 41è), Martín Berasategui (Martín Berasategui, 42è) i Paco Morales (Noor, 43è)

Del 50è al 100 hi ha Dani García (Smoked Room, 56è), Paco Pérez (Miramar i Enoteca, 87è) i Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols, 96è).

La classificació anual dels millors xefs del món és fruit de l’opinió i les votacions de 350 persones; els 100 xefs que figuren en el rànquing vigent, els 100 nous candidats escollits per a l’ocasió i una selecció de 150 experts (periodistes, crítics, gastrònoms, fotògrafs...) que prèviament és responsable, al seu torn, d’assenyalar aquestes renovades candidatures.

El ‘top 100’ de The Best Chef Awards 2022 (en negreta, els espanyols)

Notícies relacionades

l ‘top 100’ de The Best Chef Awards 2022 (en negreta, els espanyols)

  1. David Muñoz (Diverxo)

  2. René Redzepi

  3. Joan Roca (El Celler de Can Roca)

  4. Massimo Bottura

  5. Andoni Luis Aduriz (Mugaritz)

  6. Björn Frantzen

  7. Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Disfrutar)

  8. Alain Passard

  9. Ana Roš

  10. Alex Atala

  11. Rasmus Munk

  12. Rasmus Kofoed

  13. Ángel León (Aponiente)

  14. Niko Romito

  15. Virgilio Martinez

  16. Grant Achatz

  17. Riccardo Camanini

  18. Eneko Atxa (Azurmendi)

  19. Bittor Arguinzoniz (Asador Etxebarri)

  20. Anne-Sophie Pic

  21. Andreas Caminada

  22. Mauro Colagreco

  23. Yannick Alleno

  24. Dominique Crenn

  25. Dan Barber

  26. Paolo Casagrande (Lasarte)

  27. Rodolfo Guzmán

  28. Julien Royer

  29. Yoshihiro Narisawa

  30. Mauro Uliassi

  31. César Ramirez

  32. Enrico Crippa

  33. Quique Dacosta (Quique Dacosta)

  34. Christian Bau

  35. Clare Smyth

  36. Paco Roncero (Paco Roncero)

  37. Jonnie Boer

  38. Diego Guerrero (DSTAgE)

  39. Eric Vildgaard

  40. Heston Blumenthal

  41. Javier i SergioTorres (Cocina Hermanos Torres)

  42. Martín Berasategui (Martín Berasategui)

  43. Paco Morales (Noor)

  44. Korey Lee

  45. Alexandre Mazzia

  46. Alberto Landgraf

  47. Giuseppe Iannotti

  48. Manu Buffara

  49. Daniel Humm

  50. Pia Leon

  51. Marco Müller

  52. Nick Bril

  53. Emmanuel Renaut

  54. Arnaud Donckele

  55. Mingoo Kang

  56. Dani García (Smoked Room)

  57. Jorge Vallejo

  58. Antonia Klugmann

  59. Floriano Pellegrino

  60. Bruno Verjus

  61. Agustin Balbi

  62. Hans Neuner

  63. Joris Bijdendijk

  64. Sven Elverfeld

  65. Hélène Darroze

  66. Himanshu Saini

  67. Hiroyasu Kawate

  68. Felix Lo Basso

  69. Leonor Espinosa

  70. Henrique Sa’ Pessoa

  71. Tristin Farmer

  72. Natsuko Shoji

  73. Elena Reygadas

  74. Vicky Lau

  75. Diego Rossi

  76. Gertde Mangeeler

  77. Gareth Ward

  78. Josh Niland

  79. Moreno Cedroni

  80. José Avillez

  81. Yusuke Takada

  82. Karim Lopez

  83. Domenico Marotta

  84. Santiago Lastra

  85. Paulo Airaudo

  86. Álvaro Clavijo

  87. Paco Pérez (Miramar, Enoteca)

  88. Dong Zhenxiang

  89. Norbert Niederkofler

  90. Peter Goossens

  91. Jeremy Chan

  92. Przemysław Klima

  93. Tala Bashmi

  94. Atsushi Tanaka

  95. Jaime Pesaque

  96. Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols)

  97. Vicky Cheng

  98. Debora Fadul

  99. Stefano Baiocco

  100. Helena Rizzo

Premis especials de The Best Chef 2022 (en negreta, els espanyols)

(en negreta, els espanyols)

  • The Best Chef votat per professionals: Dabiz Muñoz (Diverxo, Madrid, Espanya)

  • The Best Chef City Gourmet Award impulsat per Correus: Dabiz Muñoz (Diverxo, Madrid, Espanya)

  • The Best Chef Science Award: Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Errenteria, Espanya)

  • The Best Pastry Award: Antonio Bachour (Bachour, Coral Gables, Estats Units)

  • The Best Chef Pristine Award: Ana Roš (Hiša Franko, Kobarid, Eslovènia)

  • The Best Chef Dining Experience Award: Anne-Sophie Pic (Pic, Valence, França)

  • The Best Chef FoodArt Award: Natsuko Shoij (Éte, Tòquio, Japó)

  • The Best Chef Innovation Award: Josh Niland (Saint Peter, Sydney, Austràlia)

  • The Best Chef Rising Star: Jessica Rosval (Casa Maria Luigia, Modena, Itàlia)

  • The Best New Entry: Riccardo Camanini (Lido 84, Gardone Riviera, Itàlia)

  • The Best Chef Pizza Award: Franco Pepe (Pepe in Grani, Caiazzo, Itàlia)

  • The Best Chef Legend Award: Pierre Koffmann (Tarbes, França, 1948)