Mà guanyadora

Els 5 restaurants preferits de David Muñoz

  • El xef de Diverxo elegeix des dels locals on celebra l’aniversari fins a l’inesperat restaurant del barri en què es va criar

Els 5 restaurants preferits de David Muñoz

Ferrran Nadeu

3
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

David Muñoz, Dabiz, és el rei Mides de la gastronomia, amb alguna ensopegada: (gairebé) tot el que toca ho converteix en comestible i exitós (Diverxo, Steetxo, Goxo...).

 

A punt d’obrir Ravioxo a Madrid, on regnarà sa majestat la pasta, i amb més establiments futurs en l’eslàlom de la cresta, tria els cinc restaurants favorits, amb un final inesperat: la recomanació, familiar i sentimental, del «millor arròs de llamàntol del món» a un preu amistós, com proclamaven aquells vells cedés.

El millor del millor, segons acrediten els guardons The Best Chefs Awards. 


Lera (Castroverde de Campos): el número u de la caça

Lera (Castroverde de Campos): el número u de la caça 

«Des de fa cinc anys celebro el meu aniversari un dia a Lera i, l’endemà, a Etxebarri. Lera em flipa per la forma que té el Luis Alberto de cuinar la caça, que és espectacular. Em sembla de veritat un ‘game changer’ [canviador de joc] quant a la caça. En moltes coses i no només en com la cuina, sinó també en les seves no maduracions, en com congela molta part, en el resultat que té al plat... A més, és l’únic restaurant del món que conec en què et menges un menú de 14 plats de caça i a la nit tens gana i has fet bé la digestió. Em sembla el ‘number one’ en la seva especialitat».

 

 

 


Etxebarri (Axpe): el far mundial de la brasa

Etxebarri (Axpe): el far mundial de la brasa«Etxebarri, evidentment, és un altre ‘game changer’. Ara ens sembla molt normal potser fer coses a la brasa com angules, o xoriço amb una brasa determinada i amb una politja, i tothom ja té politges als seus restaurants, i jo el primer. Però qui va canviar el joc va ser Etxebarri i és qui continua sent, avui, el far de la brasa a nivell mundial. Em sembla un número u indiscutible».

 


 

Roostiq (Madrid): la massa secreta de la pizza

Roostiq (Madrid): la massa secreta de la pizza 

«És el restaurant on acudeixo de forma recurrent a Madrid. M’agrada tot el que fan... Els vegetals són seus, la massa de les pizzes són espectaculars... [Alberto] Zoilo, que és el propietari, a més, té una obsessió amb les pizzes des de fa anys. Et diré que la composició de la massa només la coneixen ell i el seu cap de cuina. Això és real. I quan el seu cap de cuina està de vacances, ell, que no es dedica a res que tingui a veure amb la cuina, absolutament res, fa la massa. Em sembla espectacular tot el que tenen, a més d’una carta de vins meravellosa».

 


 

Culler de Pau (O Grove): discurs, tècnica i sabor

Culler de Pau (O Grove): discurs, tècnica i sabor«Només hi he anat una vegada, que va ser aquest estiu. El que més es veu del Culler de Pau són línies netes i tot com molt japo en alguns plantejaments... Vaig pensar que en el tema del gust també seria així i quan vaig començar a menjar em vaig adonar que tenia moltíssim sabor. El que agrada és que té discurs, molt discurs; té tècnica, molta tècnica, i a més té molt sabor, amb la qual cosa l’emoció al voltant de la seva taula està garantida».

 

 


La Paloma II (Madrid): el millor arròs amb llamàntol del món

Notícies relacionades

La Paloma II (Madrid): el millor arròs amb llamàntol del món 

«M’agrada molt el restaurant de La Paloma II en [el barri de] La Elipa, que és al carrer Marqués de Corbera, perquè des de molt petit els meus pares em portaven allà. Hi hem celebrat aniversari, sants, coses familiars. Sempre que anem demanem alguna fritureta i, sobre tot l’arròs, l’arròs caldós amb llamàntol que és... No sé si el tinc mitificat, que no, perquè hi vaig ser abans de la pandèmia i em continua semblant tan espectacular com el recordava. De petit era com «guau, el millor arròs amb llamàntol del món». No crec que sigui el millor arròs amb llamàntol del món, però et diré que, del que jo conec, té la millor relació qualitat preu del millor arròs caldós amb llamàntol del món».