Selecció d’experts
Guia Macarfi 2022: els 10 millors restaurants de Barcelona, Madrid i País Basc
La nova edició corona Alkimia, a la ciutat comtal, i Coque, a la capital espanyola
A Euskadi, els números un són Asador Etxebarri (Biscaia), Zuberoa (Guipúscoa) i Zaldiaran (Àlaba)
NOMÉS SIS TAULESSònia Profitós, la cap d’Alkimia, amb el cuiner Jordi Vilà. Sota aquestes línies, el suquet d’escamarlansamb romesco. /
Macarfi ja ha revelat els millors restaurants de la guia de 2022, que en aquesta edició no només assenyala els de Barcelona i Madrid, sinó també els del País Basc. En una gala celebrada a Bilbao i presentada per l’humorista i gurmet Carlos Latre, s’han revelat els ‘top 10’ de cada zona geogràfica, segons les votacions d’ambaixadors de la guia, xefs i periodistes especialitzats.
A l’acte han acudit més de 50 cuiners de renom, com Bittor Arginzoniz (Asador Etxebarri), Josean Alija (Nerua), Hilario Arbelaitz (Zuberoa), Aitor Arregi (Elkano), Elena Arzak (Arzak), Pedro Subijana (Aquelarre), Antoni Luis Aduriz (Mugaritz), Javier i Sergio Torres (Cocina Hermanos Torres), Rafa Zafra (Estimar), Pere Monje (Via Veneto), Jordi Vilà (Alkimia), Oriol Castro (Disfrutar), Mario, Rafael i Diego Sandoval (Coque), Roberto Ruiz (Barracuda Mx)...
Disfrutar i Diverxo surten de les votacions
A la gala s’han entregat unes distincions molt especials. Disfrutar i Diverxo Muñoz han rebut el reconeixement Top of the Top Macarfi per haver liderat la llista en els últims quatre anys consecutius i, conseqüentment, surten de les votacions.
I Celler Bonay i Barracuda Mx han obtingut els premis Rookies a la millor obertura dels últims 12 mesos a Barcelona i Madrid, respectivament.
Aquestes són les llistes dels 10 millors restaurants de Barcelona, Madrid i País Basc, segons la guia Macarfi 2022.
Top 10 de Barcelona
Alkimia
Cocina Hermanos Torres
Via Veneto
Estimar
Lasarte
Gresca
Koy Shunka
Coure
Dos Palillos
Caelis
Top 10 de Madrid
Coque
Saddle
Sacha
La Tasquita de Enfrente
Horcher
DSTAgE
Gofio
Lakasa
Estimar
Paco Roncero
Top 10 Biscaia
Asador Etxebarri
Azurmendi
Atelier Etxanobe
Porrue
Mina
Zapirain
Kuma
Zarate
Nerua
Aizian (Hotel Meliá)
Top 10 de Guipúscoa
Zuberoa
Elkano
Arzak
Aquelarre
Martín Berasategui
Mugaritz
Rekondo
Narru (Hotel Arbaso)
Landa
Asador Bedua
Top 10 d’Àlaba
Zaldiaran
Restaurante gastronómico Marqués de Riscal
The Bost
Kea Basque Fine Food
Sagartoki
Mano Lenta
Arrea!
El Clarete
Kromatiko
Sukalk
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Als peus de collserola Tensió entre ‘runners’ i veïns a la Carretera de les Aigües
- Cues pel 48 Open House Barcelona
- La contracrònica Vinícius arruïna la millor tarda de Xabi
- Eleccions legislatives a l’Argentina Milei es prepara per fer canvis amb el suport inèdit dels Estats Units
- Rodalies va desprogramar més de 800 trens al setembre
- REUNIÓ DE LA DIRECCIÓ El PSOE fa una última crida a Junts per evitar la ruptura: «Val la pena dialogar i arribar a acords»
- L’atenció primària Les infermeres de Catalunya critiquen la vacunació «improvisada» contra la grip en una jornada de concentracions
- Després de més de tres hores de reunió Junts decideix per unanimitat trencar amb el PSOE i les bases votaran dimecres i dijous
- El Zoo de Barcelona accelera la seva gran transformació amb l’horitzó al 2030: així seran els nous espais
- Anàlisi de la mala ratxa culer Seqüeles de la derrota al Bernabéu: Flick segueix amb el Barça desconfigurat
