Tornada sorprenent
El Cuiner de Damasc fa marxa enrere en el seu comiat i torna a obrir
El celebrat restaurant del Gòtic, que serveix un dels millors kebabs de Barcelona, reobre després d’un tancament de poc més d’un mes
Salem Kahbbaz deu tenir un gen com el de Mick Jagger. Amb 76 anys, el cuiner sirià va tancar fa poc més d’un mes El Cuiner de Damasc per jubilar-se i ja n’ha tingut prou. Ja en té prou d’estar quiet. Necessita marxa. Així que ha reobert el restaurant, considerat un dels que serveixen els millors kebabs a Barcelona (farceix el pa de pita torradet amb carn de xai i de gall dindi adobades amb canyella i pebre, a més d’enciam, tomàquet, cogombre i salsa picant). «No em sento bé sense fer res, soc una persona activa» és la frase amb què justifica el seu retorn.
El Cuiner de Damasc, que es va inaugurar fa 15 anys, torna al mateix local del carrer dels Templers, al Gòtic, per a alegria dels seus fans, a qui els encanta el seu plat estrella i la seva cuina de l’Orient Mitjà, autèntica i accessible. Hi torna a haver llum a la sala d’atmosfera casolana, però només de dia, perquè Salem no es veu amb forces –de moment– de donar servei a la nit. Els diumenges i els dilluns estarà tancat.
«Va ser un malentès»
L’adeu temporal d’El Cuiner de Damasc coincidia, segons va explicar al seu dia Salem, amb el final del contracte de lloguer del local. En realitat no era així, sinó que la raó del comiat era que temia que la nova propietat de l’edifici el forcés a acabar l’arrendament, igual que havia fet amb un dels seus veïns, amic seu.
I aquesta intranquil·litat el va fer entregar les claus a final de setembre, com ha explicat a Totbarcelona.cat. Quan es va assabentar que no hi havia cap problema amb el lloguer («va ser un malentès»), va pensar immediatament a reobrir les contraportes de fusta del restaurant.
Això ha fet aquest dimecres. Han arribat els turistes, els veïns i els treballadors de la zona, que han tornat a menjar el seu celebrat kebab, a més del seu falàfel, el seu hummus i les seves moltes altres delícies que també es poden trobar al llibre que va escriure el 2008 amb el seu amic antropòleg Jordi Colobrans, ‘El Cocinero de Damasco, cocina, cultura y recetas’ (Zendrera Zariquiey).
- Grans ciutats Un xinès que viu a Barcelona explica les diferències que veu amb Madrid: "Es respira un ambient trist..."
- Turisme El poble més bonic del món és a Catalunya, segons l'Organització Mundial del Turisme
- Espanyol-Osasuna (14.00 hores) L’acomiadament més cruel de Chen
- Mobilitat interurbana El pla més complicat de Rodalies
- Escacs El prodigiós adolescent indi
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Sorteig Extraordinari de Nadal ¿Pot un vident encertar el número del Gordo de la Loteria de Nadal?
- Sorteig Extraordinari del Gordo ¿Quant toca per euro jugat en cada premi de la Loteria de Nadal el 2020?
- Illa contraposa un "finançament solidari" a la "deslleialtat fiscal"
- Els barons del PP qualifiquen de "pedaç" la condonació