Tornada sorprenent
El Cuiner de Damasc fa marxa enrere en el seu comiat i torna a obrir
El celebrat restaurant del Gòtic, que serveix un dels millors kebabs de Barcelona, reobre després d’un tancament de poc més d’un mes

Salem Kahbbaz deu tenir un gen com el de Mick Jagger. Amb 76 anys, el cuiner sirià va tancar fa poc més d’un mes El Cuiner de Damasc per jubilar-se i ja n’ha tingut prou. Ja en té prou d’estar quiet. Necessita marxa. Així que ha reobert el restaurant, considerat un dels que serveixen els millors kebabs a Barcelona (farceix el pa de pita torradet amb carn de xai i de gall dindi adobades amb canyella i pebre, a més d’enciam, tomàquet, cogombre i salsa picant). «No em sento bé sense fer res, soc una persona activa» és la frase amb què justifica el seu retorn.
El Cuiner de Damasc, que es va inaugurar fa 15 anys, torna al mateix local del carrer dels Templers, al Gòtic, per a alegria dels seus fans, a qui els encanta el seu plat estrella i la seva cuina de l’Orient Mitjà, autèntica i accessible. Hi torna a haver llum a la sala d’atmosfera casolana, però només de dia, perquè Salem no es veu amb forces –de moment– de donar servei a la nit. Els diumenges i els dilluns estarà tancat.
«Va ser un malentès»
L’adeu temporal d’El Cuiner de Damasc coincidia, segons va explicar al seu dia Salem, amb el final del contracte de lloguer del local. En realitat no era així, sinó que la raó del comiat era que temia que la nova propietat de l’edifici el forcés a acabar l’arrendament, igual que havia fet amb un dels seus veïns, amic seu.
I aquesta intranquil·litat el va fer entregar les claus a final de setembre, com ha explicat a Totbarcelona.cat. Quan es va assabentar que no hi havia cap problema amb el lloguer («va ser un malentès»), va pensar immediatament a reobrir les contraportes de fusta del restaurant.
Això ha fet aquest dimecres. Han arribat els turistes, els veïns i els treballadors de la zona, que han tornat a menjar el seu celebrat kebab, a més del seu falàfel, el seu hummus i les seves moltes altres delícies que també es poden trobar al llibre que va escriure el 2008 amb el seu amic antropòleg Jordi Colobrans, ‘El Cocinero de Damasco, cocina, cultura y recetas’ (Zendrera Zariquiey).
- L’incendi de Paüls marca el pitjor inici d’estiu des del 2010
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Cas Koldo El jutge investiga contractes «manipulats» de Pardo de Vera després que l’UCO trobés a casa seva documents sobre el ‘pelotazo’ de les mascaretes
- Baròmetre sanitari 2025 Un 20% dels espanyols ha necessitat atenció mèdica per problemes de salut mental l’últim any
- Tragèdia a l'aeroport El relat dels viatgers de l'avió que va succionar un home a Milà, ja aterrats a Astúries: "Va venir corrent, va passar per sota i vam sentir una vibració molt forta"
- Els Oscars de les sèries Les millors sèries d’aquest any: coses que els Emmy 2025 no haurien d’oblidar
- Afecta 3.200 hectàrees L’incendi de Paüls ja té estabilitzat el 90% del seu perímetre
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»