MENJARS SANS
5 bons restaurants halal
Amb l'inici del Ramadà, l'expert Javier Albarracín ens recomana els millors locals d'aquesta cuina

albarracin
La cuina halal està en auge. Ho sap l’expert en la matèria Javier Albarracín, cofundador de l’única consultoria catalana especialitzada en aquesta gastronomia, Barcelona Halal Services: organitza esdeveniments, forma consumidors i empreses de restauració, i organitza la zona halal d’Alimentaria, en la pròxima edició del qual, del 20 al 23 d’abril del 2020, hi haurà més de 1.000 metres quadrats d’expositors, ‘show cookings’ i un congrés internacional (no hi ha res igual a Europa).
Atès que el ramadà comença aquest diumenge, dia 5 (acaba el 4 de juny), li preguntem per 5 restaurants que facin bé aquesta cuina, la que consumeixen milions de musulmans (aquests dies al caure el sol) i no musulmans. Entre altres productes, estan prohibits l’alcohol, les carns de porc i caça, les no sacrificades pel ritu musulmà i fruites, verdures i hortalisses sotmeses a tractaments químics. Molt sana.
1. KARAKALA
1. KARAKALAUn dels millors

“Aquest clàssic del carrer del Torrent de l’Olla 136, és un dels millors restaurants halal. No renuncia a la creativitat ni a certa antropologia perquè, a més d’elaborar plats libanesos, en fan algun de fenici. En tot el que menges hi ha un esforç d’investigació i de respecte pel que és musulmà. La bonica atmosfera del local t’ubica a la zona d’on venen les receptes”.
2. HAWKER 45
2. HAWKER 45Creativitat asiàtica

“Al seu restaurant del carrer de Casp, 45, Laila Bazham aposta per la cuina tailandesa i filipina. Aquesta crac exhibeix una capacitat creativa des del punt de vista gastronòmic molt potent, per això protagonitza ‘show cookings’ halal en clau de cuina asiàtica”.
3. BLANC
3. BLANCCuina elegant... i certificada

“El restaurant de l’Hotel Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38-40) té una cuina certificada com a halal, cosa que els permet oferir un menú de cuina àrab elegant i ben executada i donar servei a les habitacions. El seu responsable és el xef libanès Paul Haddad”.
4. SPICE BCN
4. SPICE BCNSud-africà, però també halal

“Aquest restaurant de cuina sud-africana, amb locals a Amigó, 39 i Paral·lel, 184, i del qual tot el món parla meravelles, trenca el tòpic de la cuina halal associada al món àrab donant-hi un toc d’exotisme amb les seves desconegudes receptes”.
5. TANDOOR
Notícies relacionades5. TANDOORUn jove talent indocatalà

“El xef Ivan Surinder és un talent jove, però consolidat. Aquest indocatalà amb instint creatiu utilitza al seu restaurant (Aragó, 8) ingredients halal com la carn i també les fruites, verdures i hortalisses, tan habituals en la gastronomia del país dels seus pares”.
- INCENDIS FORESTALS Una vella i «maleïda» cançó de Serrat, l’himne per recordar l’estiu en què va cremar l’oest espanyol
- Servei d’Aigües de Catalunya Una sentència tomba la pujada de l’aigua en una ciutat de l’àrea de Barcelona per «frau de llei» i «desviació de poder»
- Reforma de l’Administració El Govern impulsa una llei per millorar el procés de selecció dels funcionaris
- Dol en el cine espanyol Mor Verónica Echegui, l’actriu que es va saber desmarcar de ‘la Juani’
- La relació de Catalunya i l’Estat La Diada deixa de ser un maldecap per al Govern espanyol
- Transport públic Una entitat llança una aplicació per a informar dels retards de Rodalies a temps real: "Volem convertir les queixes en dades"
- MÚSICA AMB MISSATGE POSITIU El 'revival' dels balcons del clàssic del Dúo Dinámico 'Resistiré'
- Obituari Mor Manuel de la Calva, membre del Dúo Dinámico, als 88 anys
- La Vuelta a Espanya arriba a Catalunya: així és el recorregut de les seves tres etapes transcendentals
- Cost de la vida Tornar a omplir el rebost després de les vacances d’estiu sortirà aquest any un 2,7% més car