Plats palatins
Rafa Peña allotjarà la seva cuina en un hotel de Madrid
El cuiner, propietari de Gresca/Gresca Bar a Barcelona, es farà càrrec dels restaurants de l’Hotel AC Santo Mauro
El cuiner Rafa Peña allotjarà el seu talent, cap a finals d’octubre, a l’Hotel AC Santo Mauro, al número 36 del carrer Zurbano de Madrid. Peña és un cuiner de referència a Barcelona amb Gresca/Gresca Bar, l’establiment desdoblat del carrer de Provença, i també copropietari de Torpede Bar, especialitzat en entrepans i amb una hamburguesa que suma seguidors.
No és la primera vegada que Peña dirigeix cuines alienes a la seva propietat: es va fer càrrec de Rilke, un palauet on va assajar la cuina burgesa i que servirà de model per al Santo Mauro; de l’última etapa del literaturitzat Casa Leopoldo, i a la Costa Brava, fa anys, del menjador Villa Teresita de l’Hostal Empúries. En sap, doncs, d’hotels i dels seus serveis.
Amb les obres de l’establiment tot just acabades, la carta està en construcció i el nom, per definir, tot i que Peña precisa: «No es dirà Gresca. Ens farem càrrec de tota la restauració de l’hotel, dels esmorzars, de l’espai que avui anomenen La Biblioteca, del The Gin Bar, de la terrassa...».
En el que avui és el The Gin Bar: «Serà un bar de vins, un lloc tranquil, amb una cuina semblant a la del Gresca Bar, senzilla, relaxada, amb el biquini de bolets, la russa...». Sovint, el cuiner descriu la seva feina amb els adjectius «simple» o «senzill», però és aquesta mena de senzillesa que oculta complexitats.
En el que avui és La Biblioteca: «Serà una oferta més clàssica, més de palau». I segueix l’enumeració: «Més madrilenya, més francesa». Imaginem salses fosques i volàtils sobre plata.
Recentment, altres cuiners i grups que operen a Barcelona han obert establiments a Madrid, com Rafa Zafra amb Estimar, els germans Colombo amb Il Colombo o el Grup Sagardi amb Cadaqués. L’esperit del Gresca és a punt d’arribar.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- LA INTRAHISTÒRIA DE LA CONTINUÏTAT DE XAVI El dia que Echevarría va emergir com a president del Barça
- La recepta d’Erra "S’ha de tractar Aliança Catalana com Vox"
- PRIMER ANIVERSARI Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- CRISI HÍDRICA A CATALUNYA El final de l’emergència més a prop
- Tones de deixalles en una zona protegida del Besòs
- Transició energètica Les energies netes ja abasten el 50% de la generació elèctrica total a la UE
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- El macrofestival d'escalada Climbing Madrid celebra l'esperit de superació
- Recomanacions ¿Com adormir-se ràpid en un avió?
- Tradicions ¿Utilitzes corbata diàriament? Compte, pot ser perillós