Mos verd i original
Green & Burger, tapes vegetarianes
Aquest nou restaurant davant la Sagrada Família proposa una divertida bateria de plats plens de sabor i despreocupació que també poden disfrutar vegans i celíacs

Per fortuna per als omnívors, els cuiners i restauradors que aposten pel menjar vegetarià i vegà han decidit passar al costat divertit de la gastronomia i estan llançant propostes que farien dubtar els amants més irredempts de les mitjanes de bou. L’enèsim exemple d’aquest corrent desenfadat és Green & Burger (plaça de la Sagrada Família, 3), amb una idea simple, efectiva i original. Tapes vegetarianes que han sobreviscut a la pandèmia, ja que el negoci va obrir el març del 2020 i va tenir una rèplica a Terrassa a l’agost.
Aquest establiment sense complexos demostra que les croquetes no cal que siguin de carn si són de moniato amb formatge de cabra o de bolets i estan ben fetes, cruixents per fora i cremoses per dins, com succeeix aquí. Ni les ‘burgers’ han de ser de vedella si les de llegums segueixen estant boníssimes, com les preparen aquí, amb pans de massa mare cruixents, esponjosos i de quatre sabors per triar (tradicional, de curri, de tomàquet i de carbó).
Tot, elaborat a la seva cuina i amb un sentit del gust excepcional. Un bon exemple n’és el tàrtar de tomàquet, amb tofu fumat i alga nori per recordar el salmó fumat.
És una carta molt ben pensada, senzilla però imbatible, que té en compte també els celíacs, perquè gairebé tots els plats són lliures de gluten, i presentada amb bon humor: «Me tienes frita», «Estamos empanadas», «Coquetas»... Sí, els restaurants per a vegetarians fa temps que van deixar de ser avorrits i transcendents.
Kombutxes i gelats bio
Notícies relacionadesPer beure, no falten vins i cerveses ecològics, sucs naturals ni kombutxes, i de postres, cal tastar els seus pastissos casolans (¡boníssim el de xocolata!) i els seus gelats bio de Bodevici, la primera gelateria eco de Barcelona i la primera gelateria ‘zero waste’ (sense residus) d’Europa. A més de la carta (el tiquet mitjà oscil·la entre els 15 i els 20 euros), hi ha diversos menús de migdia, que costen entre 8,95 i 11,95 euros i que poden encarregar-se per a ‘take away’ o ‘delivery’, com la resta de plats de la carta.
Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Green & Burger ocupa un local senzill, com la seva carta, però té l’atractiu afegit d’estar davant de la Sagrada Família, amb unes vistes immillorables. Tot un reclam per a uns barcelonins que havien abandonat la idea d’acostar-se al temple modernista per por de ser atropellats per una legió de turistes. Ara, sense excuses, tenen un altre suculent motiu per treure-hi el cap i asseure’s davant el monument o recollir els plats per emportar.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- El Govern aprovarà l’embargament dimarts després de superar els esculls
- El Rei agraeix a Al-Sisi el seu paper per a un alto el foc a Gaza
- Natalia de Santiago, experta en finances: "A Espanya hi ha moltíssima aversió al risc, gent poruga que els ho transmet als seus fills"
- Cas Koldo El jutge manté pres Santos Cerdán tot i que avança que sortirà abans de complir sis mesos a la presó
- Tribunals Sandro Rosell davant la jutge del cas Negreira: «amb 250 euros per informe com podem comprar àrbitres»
- Urbanisme i educació Més de la meitat de les escoles de la metròpolis de Barcelona conviuen amb entorns «crítics» per a la salut dels nens
- Noves inversions La modernització dels aeroports catalans: més espai a la pista i millors accessos