Un restaurant diferent

Vegan Junk Food Bar, així és el menjar porqueria vegà

  • En aquest nou ‘fast food’ del Born no menjaràs res que provingui d’animals, però disfrutaràs com un animal

Vegan Junk Food Bar, així és el menjar porqueria vegà
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Els que diuen que el menjar vegà és avorrit farien bé a acostar-se al Born i entrarr a Vegan Junk Food Bar (Manresa, 4), creuar el passadís entre pop i psicodèlic i asseure’s en alguna de les taules. I si els grafitis i els neons de les parets i la música marxosa que sona a un volum altet no us acaben de convèncer que us divertireu, demaneu la carta. I llavors veureu que aquest local és diferent: ¿Menjar porqueria vegà? La resposta és sí, i amb exclamacions: ¡Menjar porqueria vegà! Un concepte que a molts els semblarà contradictori.

En aquest restaurant obert a finals de novembre, les ‘burgers’ i les salses i les ‘costelles de porc’ estan fetes amb extractes de tubercles o de llegums, però això no significa que no puguis porquejar com en qualsevol ‘fast food’ convencional. Perquè no tindràs res que provingui d’animals, però disfrutaràs com un animal llepant-te els dits que t’has empastifat mossegant l’hamburguesa amb pans de colors, per exemple.

Tot és un ‘trompe-l’oeil’

Tot, o gairebé tot a Vegan Junk Food Bar és un trompe-l’oeil que torna bojos els ‘instagramers’ i que genera cues a la porta pocs minuts abans de la seva obertura. Gent que saliva amb la Notorious Sumo, una ‘burger’ que recorda la carn de pollastre i vedella i que en realitat porta pèsol i remolatxa, i que omple l’estómac per a tres dies. Que piquen amb plaer culpable les patates fregides amb ‘toppings’ com xilis de Jalapa i salses variades. Que flipen, i amb raó, amb les costelles elaborades amb 52 ingredients (com els els pèsols).

Notícies relacionades

Al restaurant també serveixen pizzes, natxos, ¡’sashimi’!, calamars a la romana (aconseguidíssim l’aspecte i la textura d’aquesta elaboració a base de tapioca).

Tot ho fan ells, tret de la rebosteria, que està en mans de la pastisseria vegana La Besnéta, a Gràcia. I per beure, hi ha sucs ‘cold-pressed’, però també cervesa i còctels. El preu mitjà ronda els 20-25 euros amb begudes.