19 de març

Dia del Pare: ‘Hot list’ de restaurants on celebrar-ho al voltant d’una taula

Sigui quin sigui l’estil i els gustos de l’homenatjat, en aquesta llista trobaràs el lloc ideal

5
Es llegeix en minuts

S’acosta un motiu de celebració de pes: el Dia del Pare. Una ocasió per reunir-se en família, sigui en ‘petit comitè’ o de manera intergeneracional i donar lloc a grans taules, grans trobades. Davant aquesta data assenyalada, sovint la qüestió és on reservar taula perquè tots els presents, i concretament l’homenatjat, que per alguna cosa és el seu dia, disfrutin. 

Amb una increïble efervescència de cuines i tipus d’establiments, no hi ha dubte que tenim el lloc perfecte per a tu i els teus, tan sols has d’escollir en aquesta ‘hot list’ de restaurants per al Dia del Pare. 

Comencem pels papis que tendeixen a una cuina tradicional, local, de producte. La nostra proposta és moure’s per la plaça Molina, perquè allà hi ha substància: Varela i LaXarxa, els dos locals del mateix grup, amb salons agradables i terrasses còmodes (amb escalfadors) i àmplies, ideals per a aquest tipus d’esdeveniments. Pel que fa a la cuina, segueixen el receptari local, amb bona matèria primera, amb clàssics de la casa com els macarrons, la truita lletja o l’entrepà de filet, entre d’altres.

En aquesta línia, també és una bona opció el Bistro Mató (Bisbe Català, 10), tan bonic per dins com per fora, que ofereix una cuina simple i ben acabada, amb propostes del grat de tots els comensals.

Per a tapes ‘de qualité’, a Alkostat (ronda de Sant Antoni, 41) es disfruta de platillos per compartir de la cuina catalana de Jordi Vilà, un luxe molt assequible. Per als que tenen un poder adquisitiu més alt, també serà una opció el ‘brunch’ del restaurant Solc (passeig de Gràcia, 68), a l’Hotel Majestic. Un bufet que porta la firma del xef Nandu Jubany i segueix el concepte de ‘Farm to table’ (de la granja a la taula) en totes les seves creacions gurmet des dels entrants a les postres, acompanyats amb xampany, és clar. 

Per als més moderns

Si el pare és una miqueta més ‘hípster’, però molt gurmet, segurament valorarà establiments un pelet més creatius però que mai perden l’essència d’enaltir un producte de mercat ben seleccionat, en el seu moment just de temporada.

Craun (Aragó, 67), una obertura recent, serà sens dubte de les millors sorpreses que s’emportarà el vostre progenitor. Barregen el rebost local amb receptes de la cuina catalana i francesa, amb matisos asiàtics i llatinoamericans. Cada plat és una sorpresa majúscula, una meravella, una delícia. I això des dels entrants fins a les postres, amb una meravellosa torrada amb estragó i gelat de bearnesa.

En una altra línia, Bodega Bonay (Gran Via de les Corts Catalanes, 700) i Contraband, a l’Hotel Wittmore (Riudarenes, 7), són genials. A més de plats magistrals i inoblidables com la ‘tatin’ de carxofes i els nyoquis amb mantega, sàlvia i parmesà (en el primer) i els macarrons amb secret, el carpaccio d’escamarlà i la ‘cocotte’ de llobarro (en el segon), tenen com a atractiu que són en la planta baixa d’hotels d’interiorisme de disseny, i compten amb cocteleria pròpia. ¡Que un dia com aquest és bo poder brindar!

Per als que siguin carnívors, el pla pot ser Parking Sótano (passatge de Marimon, 5) i els seus entrecots de vici acompanyats amb salses, patates fregides i verdures a la brasa, que són per flipar.

Per als amants del ‘food porn’

Si, en canvi, busqueu opcions més modernes, rock and roll i ‘food porn’, amb un preu més accessible, teniu per escollir: des de les hamburgueses gurmet de la Santa Burg (Vallespir, 51), fins als entrepans de Bar Torpedo (Aribau, 143), el pollastre fregit de Piel de Gallina (Magalhães, 35), les pizzes estil Detroit (súper gruixudes) de Four Corners(Diagonal, 205) o les gegants milaneses amb ‘toppings’ variats i al gust de Chalito (rambla de Catalunya, 12).

Tots són locals distesos, acollidors, i amb una cuina cuidada, elaborada amb ingredients de qualitat, però amb aquest punt antidieta que tant mola. És a dir, un lloc on embrutar-se les mans però amb la garantia de menjar de luxe.

Per a una experiència més original, no dubteu a demanar taula a Jon Cakes & Wine(Gelabert, 42). El rei dels pastissos de formatge d’estil basc a Barcelona acaba d’estrenar aquest local el concepte del qual és combinar els pastissos d’una infinitat de formatges diferents amb vins i destil·lats. ¡Èxit garantit si el pare (i la família en general) és un llaminer!

Per a vegans

No ens oblidem dels pares vegans, que disfrutaran, sens dubte, de la cuina original i saborosa de Desoriente (Ramon Turró, 209). Per resumir, la seva carta condensa tots els clàssics de la cuina asiàtica, però sense proteïna animal i amb molt sabor. 

A la platja

Però si a nivell familiar us tiren més les celebracions a la platja, us podeu decantar per establiments a tret de pedra de Barcelona, amb vista al mar i peus a la sorra, és a dir, ànima de xiringuito però comoditat de restaurant que amb el seu marc de postal sempre alegren el dia. En l’aspecte gastronòmic, coincideixen a donar protagonisme a tapes i arrossos variats. Que en dies de celebració familiar, tot el que és compartir és benvingut.

Notícies relacionades

A Badalona hi ha La Donzella (passeig Marítim, s/n) i L’Estupendu (Eduard Maristany, 75). A la part sud de Barcelona, a Gavà, Catalina (Calafell, 21) és un autèntic edèn. A Castelldefels, Solraig (passeig Marítim, 169), un restaurant ‘cosy’ d’allò més que bé podria ser al Carib i, a més, pot presumir que dos arrossos de la seva carta, el trufat i el de petxina variada, calamar i pèsols del Maresme, són considerats entre els millors d’Espanya

I del mar a la muntanya, és el torn de La Venta (plaça del doctor Andreu), dalt del Tibidabo: un restaurant molt «de pare». Un clàssic de la ciutat des de fa més de 30 anys que serveix cuina local de sempre en una terrassa-jardí de formidables vistes a la ciutat i salons típics de masia catalana. Hi ha restaurants per a tots els gustos.