‘Newsletter’
Si estàs en els 50, tens futur, per Pau Arenós
L’ímpetu dels 30 no és el desgast dels 60 i, si no, que l’hi preguntin a les articulacions
S’exalta la joventut, com és natural, i la mitjana edat és l’oblit: parlo en termes professionals

S’exalta la joventut, com és natural, i la mitjana edat és l’oblit: parlo en termes professionals.
És comú que homes i dones entorn dels 30 –moltes vegades, per sota d’aquesta edat– s’aventurin amb el seu primer restaurant, il·lusionats amb decidir per si mateixos després de sotmetre’s a les ordres d’altres.
Aquesta és la generació més ben preparada de la història –i això es diu tan sovint que acabarà per ser mentida–, formada amb les tècniques avantguardistes (que, per a alguns, són les arts fosques) i conscienciats de l’herència, del pòsit històric i sentimental.
Alhora, la cuina al buit i el primitivisme de la flama, per assenyalar exemples; el plat de la memòria i els espessidors dissenyats durant el bull tecnoemocional. Renunciar a un coneixement o a l’altre és d’idiotes, o d’aturadets, o d’extremistes.
Ja no és tan comú trobar que algú pròxim als 60 s’enfangui en l’obertura d’un establiment propi. L’ímpetu dels 30 no és el desgast dels 60 i, si no, que l’hi preguntin a les articulacions.
Visito aquesta setmana Josep Maria Masó, de 58 anys, que va tenir en propietat un restaurant homònim a Puigcerdà (la Cerdanya) en l’habitual trentena i només ara, amb el Tangana, ha tornat a ser amo, després d’una vida en nòmina aliena. El seu soci, Àlex López, en té 29.
Notícies relacionadesEl Josep Maria m’explica que per a la sala ha contractat un col·lega de la seva mateixa edat i que un altre amic li va dir que en l’hostaleria busquen cinquantins perquè el compromís amb la feina és diferent. Diferent respecte dels més joves, que han decidit no posar la feina al centre de les seves vides.
D’una banda, m’alegro que s’apreciï l’experiència, la serietat i l’entrega dels que han depassat aquells 50 anys que no són la meitat de la biografia, sinó un tros més; i, de l’altra, em pregunto què faria i com enfocaria el futur si estigués encara a la llançadora dels 30.
Ja ets usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Precampanya municipal Xavier Trias nega tres vegades Puigdemont al Círculo Ecuestre però reafirma el seu independentisme
- Club de fitnes Aitor Sánchez: «Ens qüestionem si és dolent sopar llegums però no si sopar pizza ho és»
- Conflicte mercantil La jutge ordena al nou operador del bar Pinotxo de la Boqueria deixar d’utilitzar aquest nom comercial
- Universitat de Barcelona Un mosso que fa classes a la UB deté un home després de colar-se a la facultat per robar ordinadors
- A l’Argentina Un micròfon obert en un concert de Rosalía destapa el que la cantant adverteix als seus ballarins
- Llegenda del rock Roger Waters sacseja el Sant Jordi amb el seu dia del judici final
- Primera plana de l’edició impresa La portada d’EL PERIÓDICO del 22 de març del 2023
- Sortejos Euromilions avui: resultats i comprovació de números premiats en el sorteig de divendres, 21 de març del 2023, en directe
- Funcionaris de presons es tanquen a Brians 2 com a protesta per les agressions de presos
- Instal·lada al febrer Barcelona bloqueja la tirolina de Gran Via a la nit després de les queixes per soroll