Clàssics revisitats

Sophie: els plats de sempre, però diferents

  • Aquest restaurant d’ambient ‘retro’ del Born, a prop de l’Arc de Triomf, proposa creacions mil i una vegades vistes donant-los un toc diferent i divertit

Sophie: els plats de sempre, però diferents
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

On al seu dia hi va haver Ginette Bar, des de fa unes setmanes hi ha Sophie. I tot i que el nou establiment té un nom afrancesat i un ambient recollit com l’anterior, allà acaben les coincidències entre els dos locals. El que va ser un dels restaurants més distingits que hi havia al Born junt amb l’Arc del Triomf (Rec Comtal, 12), que servia plats del país veí, és ara un lloc on compartir plats populars de soca-rel mediterrània als quals es dona un toc diferent, viatjat, original, des de la cuina que dirigeix Marc Caparrós, xef que també està al comandament dels fogons del veí i popular Elsa i Fred.

Sophie

Ara es respiren aires ‘retro’ (part de la decoració és dels anys 50 i 60), sona rock alternatiu i per la taula circulen croquetes, patates braves, musclos, pop... ¿Els plats omnipresents a qualsevol restaurant sense personalitat? Sí però no.

Notícies relacionades

Perquè aquí tenen un discurs propi, així que les croquetes de pop ‘a feira’ estan coronades amb maionesa de llima, les braves es preparen amb una salsa diferent que abrasa el just i que té un sabor fumat gràcies a l’all escalivat; el tàrtar de salmó porta reducció de soja, alvocat i un kimchi de maduixa que li aporta un suau picant; els musclos al vapor estan fets a l’estil bloody mary però no emborratxen malgrat el vodka, i el pop al ferro es cou durant hores a baixa temperatura, es remata a la planxa amb te xinès per aconseguir un sensacional toc de brasa i s’acompanya al plat amb puré de nyàmera. 

Per beure, la mateixa filosofia de fer un volt als clàssics: ¿un mojito? Sí, però de maracujà, que hem vingut a divertir-nos.