La ‘quicherie’ del Born

La millor quiche del món es fa a Barcelona

  • The Pan’s Club, amb més d’una quinzena de versions de la recepta francesa, guanya el concurs planetari amb La Verda, que porta espinacs i formatge de cabra i només costa 4,90 euros

La millor quiche del món es fa a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La millor quiche del món no es fa a París, ni a Bordeus ni a Marsella. La peça guanyadora d’aquesta recepta tan francesa es ven a Barcelona, a The Pan’s Club (plaça de la Llana, 16, al Born). Així ho ha decidit el jurat del primer Mundial dedicat a aquest pastís salat, organitzat per l’Association pour la Protection de la Quiche. Això sí, el guanyadors són dos francesos, Franck Belly i Fabienne Suc, que estan instal·lats a la capital catalana des de fa uns anys. 

El 2014 van obrir el seu restaurant, que va començar amb molts ‘bagels’ i una sola quiche i que, amb el pas del temps i l’aclamació popular de la seva clientela, s’ha convertit en una autèntica ‘quicherie’, una cosa inaudita fins i tot al seu país d’origen. Belly i Suc tenen en carta més d’una quinzena però al concurs hi van portar un valor segur, La Verda: amb espinacs i formatge de cabra. Només costa 4,90 euros (sencera, 34,90).

Una per a intolerants al gluten

Si vas a The Pan’s Club qualsevol dia de la setmana (sí, també el cap de setmana) en trobaràs, a preus gairebé idèntics, set o vuit a la venda perquè les fan als seus tres forns casolans en funció del que troben al mercat. Pot ser l’Athina (tomàquets confitats per ells, ruca, alfàbrega i mozzarella ‘Fior di latte’), la Sulforaphane (bròcoli, tomàquet cherry i cheddar madurat gratinat), la Parisienne (porros, pernil dolç i emmental)... Fins i tot en tenen una per a intolerants al gluten.

Notícies relacionades

Quan se’ls acaben, cosa que passa diàriament, abaixen la persiana. Oficialment a les 19.00 hores (obren les 12.00).

També serveixen amanides i ‘brownies’ i hi ha ‘smoothies’ i cafès d’especialitat. Per cert, el seu menú, amb una quiche, dues amanides i aigua o cafè per 9,90 € també podria guanyar un Mundial de preus assequibles.