Per a morros fins

3 bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana: Alapar, Cafè del Centre i La Pau

Si encara no has decidit on anar a dinar o a sopar, aquí tens tres adreces on disfrutaràs d’una gran taula

3 bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana: Alapar, Cafè del Centre i La Pau

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

S’acosta el cap de setmana i sempre sorgeix el mateix dubte, la mateixa pregunta. ¿A quin restaurant podem anar? Nosaltres no tenim la resposta definitiva, però sí una que podria acostar-se bastant al que busques. Per això hem seleccionat tres restaurants per al cap de setmana. Són aquests. ¡A disfrutar!

Alapar

Jaume Marambio i Victoria Maccarone creuen la cuina mediterrània amb l’asiàtica al local on hi havia el Pakta (Lleida, 5). No és el Pakta, és clar, però el japonès segueix sobre la vaixella, barrejat amb el català, amb «el mediterrani», prefereix el cuiner. Aquesta és una ‘izakaya’ o taverna amb gust de fricandó. Això és el que va menjar el nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, a l’Alapar.

Cafè del Centre

El cuiner Víctor Ferrer (Betlem i Bicnic) es fa càrrec de l’emblemàtic establiment modernista recuperat pel Grup Confiteria. Diverses vegades, Ferrer deixar anar l’adjectiu ‘vellet’, entre la conya i la reivindicació d’una cuina sense estridències, que es materialitza en plats com la truita de bou de mar i petxines variades, els bolets de card amb crema d’‘amontillado’, el caneló amb pollastre i jarret de vedella coberta amb una mussolina d’espinacs, la capcinada de llom amb salsa de pebre verd... ¿Vols saber què mes? Aquí t’ho expliquem tot sobre el Cafè del Centre.

La Pau

La Fundació El Llindar, una escola que atén joves en risc d’exclusió social, obre al Gòtic un establiment on treballen 14 dels seus exalumnes. Però no només és un bonic projecte; és un molt bon restaurant amb una proposta senzilla però efectiva: cuina catalana i producte de proximitat. Aquí t’expliquem amb més detall el que es cou a La Pau.