Canvi sorprenent

Casa Leopoldo ara és un restaurant xinès que serveix menú de migdia

El mític establiment del Raval manté el nom però la seva oferta gastronòmica és totalment diferent de la que va seduir clients com Manuel Vázquez Montalbán

Interior de Casa Leopoldo, en una imatge de l’any 2009.

Interior de Casa Leopoldo, en una imatge de l’any 2009. / ARXIU / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

A qualsevol gurmet que llegeixi la notícia se li encongirà el cor, o se li trencarà directament. Casa Leopoldo, temple gastronòmic del Raval, que va ressuscitar el 2017 a les mans de Romain Fornell i Òscar Manresa i que després d’una primera etapa com a restaurant el van convertir en bar de tapes amb l’ajuda de Rafa Peña, ha reobert, però convertit en un bar xinès que fa un menú de migdia de 12,5 euros.

El més dolorós és que manté la decoració de la façana original, on un rètol destacava que feien «Cuina tradicional catalana», però amb un cartell que ho tapa i en el qual apareixen els plats que s’ofereixen amb les seves corresponents fotos.

De manera que, allà on menjava Manuel Vázquez Montalbán plats mítics com la cua de toro, ara es cuinen rotlles de primavera i arròs tres delícies.

Notícies relacionades

Al menú del migdia es pot triar un «principal» (sopa d’algues, rotllets amb amanida amb xurros, tallarines fregides de la casa, arròs amb curri, amanida de la casa), un plat «per acompanyar» (vedella amb salsa d’ostres, botifarra a la brasa, punxa de pollastre, bacallà amb patates, entrecot a la brasa i sípia a la planxa –aquests dos amb un suplement de quatre euros–), i postres o cafè.

La cinquena vida

Aquesta és la cinquena vida de Casa Leopoldo. Pau Arenós, cronista gastronòmic d’EL PERIÓDICO, recorda que fa 90 anys, el 1929, la família Gil, arribada de la província de Terol, va obrir un celler, que va traslladar el 1936 la direcció actual ja amb el nom de Casa Leopoldo. «La seva fama va augmentar amb la neta del fundador, Rosa Gil, i la inestimable ajuda de Vázquez Montalbán i altres intel·lectuals, que van fer d’aquell lloc un refugi de la beguda, la cassola i la lluita contra el règim («¡per la caiguda del règim!», deia per brindar Manolo). Va tornar a ressuscitar el 2017 amb Romain-Òscar i es va renovar amb Rafa Peña el 2019.