En territori guiri

Restaurant Canaletes: una ‘masia’ (internacional) a la Rambla

El restaurant Canaletes, davant de la font homònima, ofereix plats amb bons productes de temporada i proximitat passats per la brasa amb alguna picada d’ullet internacional 

Restaurant Canaletes: una ‘masia’ (internacional) a la Rambla
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El cartell a peu de carrer de Canaletes avisa: ‘We are not another paella restaurant’. Cal tenir valor per posar-ho just en aquest lloc tan turístic, a la Rambla, davant de l’emblemàtica font. És aviat per saber com s’ho prendran els guiris (va obrir al juliol) però els locals s’alegraran de trobar un lloc amb la seva filosofia gastronòmica: producte de temporada que arriba dels mateixos pagesos i grangers i que cuinen a la brasa amb alguna picada d’ullet internacional. «Com una masia al centre de la ciutat», xiuxiuegen. Però cosmopolita, afegiríem. Així és. 

Les graelles i el forn de carbó d’alzina i la seva aroma de fum et donen la benvinguda en aquest local d’aires rústics, amb una barra baixeta al costat dels fogons. El producte és ‘top’, com aquesta sensacional contracuixa de pollastre a baixa temperatura que rematen a la brasa. El pa és realment de pagès, i excel·lent, cosa que justifica un dels seus lemes, ‘Say yes al pa de pagès’. El ‘hot dog’ català mida XXL (porta un guisat de botifarra amb mongetes, allioli suau i ceba cruixent) justifica la visita. I són innombrables els plats amb ingredients escalivats.

Salses lleugeres i treballades

Notícies relacionades

Un altre detall destacable és com juguen amb les salses, que solen ser lleugeres i treballades: la vinagreta de mongetes de Santa Pau als porros passats pel foc com si fossin calçots, la meravellosa salsa d’ametlles torrades als ceps confitats al forn de carbó i marcats a la brasa o la ‘teriyaki’ a l’albergínia blanca amb flocs d’amarant fregits, una picada d’ullet al cosmopolitisme del lloc. 

Per acompanyar, patata al caliu (sencera) amb salsa brava, tomàquet amb oli i sal, piparres del Maresme confitades i saltejades, macarrons amb formatge gratinats... En fi, com a qualsevol masia al mig de la Rambla.