A mà

8 llocs per acabar tocat del bolet amb els entrepans

Et recomanem bars i restaurants de Barcelona on fan bocates que són autèntiques obres d’art

8 llocs per acabar tocat del bolet amb els entrepans

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Fa temps que els entrepans són alguna cosa més que un recurs simple per omplir el pap. Són molts els llocs on broden els entrepans amb combinacions que fan tornar boig qualsevol gurmet. N’hi ha prou amb fer un cop d’ull al llibre ‘Bocatas: arte entre dos panes’ per comprovar-ho.

Nosaltres, a més, t’ho demostrem sobre el terreny, recomanant-te bars i restaurants de Barcelona que serveixen entrepans amb què acabaràs tocat del bolet.

Walló

Una ‘paninoteca’ o sandvitxeria dissenyada per pizzers, amb ‘focaccies’ i bocates d’on vessen ‘porchettes’, tonyines, ‘burgers’ i carns crues. Així de bons són els entrepans del Walló.

Demo Gastrobar

Guisats, truites al moment, entrepans, clàssics amb personalitat: Marc Agelet vol trobar el seu lloc en la competitiva restauració barcelonina. Compte al plat del dia amb pa i beguda a 10 €. Així que vaja, asseieu-vos, disfruteu. Així és la seva feina al Demo Gastrobar.

Frankfurt Rita

Els fans dels frankfurts han d’apuntar a les seves agendes aquest refugi del Poblenou que serveix entrepans a preus populars amb ingredients de gran qualitat i combinacions de sabors divertides en peces de generosa mida. Es diu Frankfurt Rita.

La Bikineria

A La Bikineria, Joan Gurguí inventa farcits per als sandvitxos, que parteixen del clàssic per endinsar-se en el més nou. Són set seients en una barreta al mercat del Ninot o dues taules, una planxa, una carta de sandvitxos i un cuiner. I, tot i així, això dona molt de si. Aquí tens tota la info sobre La Bikineria.


Bar Roma

Gala Masetti i Jordi Saavedra provenen de l’escola Adrià i han debutat com a propietaris amb un bar d’entrepans formidables. Aquests nous-vells bars, rescatats per cuiners amb poder gastro i que no volen enredar-se en complexitats de caça major. Carta molt curta, amb èmfasi en els bocates, i amb el desig d’obrir una línia de plats o platillos, tot i que els limiten l’espai i la maquinària. Per preparar els brioixos al vapor –per al planxat de tòfona i el de papada– han hagut de llogar espai en un obrador. Aquí t’expliquem més extensament com és el Bar Roma.

Durango

El Durango Diner és un restaurant de frontera, de moltes fronteres: els propietaris són pakistanesos, els germans Mani i Majid Alam; el cuiner és mexicà, José Manuel Carballido; el bàrman i director és veneçolà, i es diu Jordi, Jordi Baqués, i a la paret hi ha el pòster d’un ‘cowboy’ negre amb antifaç i vestit de plata. Per rematar la jugada confusa i al·lucinògena, un cavallet mecànic sota una bola de discoteca. I a la taula, ¿què serveixen al Durango? Clica aquí i obtindràs la resposta.

Bar Torpedo

Juanlu Pérez, un dels tres socis del Bar Torpedo al costat de Rafa Peña i Biel Gavaldà, explica el perquè del nom: «Va sortir d’un ‘brainstorming’». Als EUA anomenen submarí o torpede certs entrepans allargats. De la carta de deu bocates, el de mandonguilles amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega és el que s’assembla al projectil. Tot i que destacable, és el menys explosiu dels quatre que vaig sopar un dimarts al Bar Torpedo. Llegeix més coses sobreel Bar Torpedo.

Bodega Montferry

L’especulació immobiliària ha obligat els amos del veterà establiment a canviar d’ubicació, on tornen a servir entrepans de categoria. Tant de categoria que Pau Arenós assegura que aquest entrepà «hauria de formar part del patrimoni efímer de Barcelona»: mollete de Ca la Toñi amb capipota i tripa i chimichurri. Aquí t’expliquem quina és la nova ubicació i quines són les millors queixalades de la Bodega Montferry.