Gastronomia de màxima proximitat

Flying Monkey: et sentiràs com a casa

  • Visitar aquest ‘wine bar’ és el més semblant a seure a menjar a la cuina d’una vivenda particular on els amfitrions preparen bocates i plats saludables fets amb molt carinyo

Flying Monkey: et sentiràs com a casa
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

¿Una cuina a peu de carrer? Doncs, més o menys, sí. Però no una cuina qualsevol. Un agradable, acollidor, petit i lluminós ‘wine bar’ anomenat Flying Monkey (Amigó, 37) on preparen esmorzars, ‘brunchs’, dinars, berenars i sopars a base d’entrepans i plats senzills i saludables que et porten per tota la ribera del Mediterrani. Es nota aquí la mà de Ronit Stern, que s’ha fet un nom a Barcelona amb Auto Rosselló i La Balabusta, on triomfa amb una cuina directa i molt saborosa

Una proposta gastronòmica que resol amb tot just una placa de vitroceràmica i una salamandra. Per què cal més si el producte (de proximitat) és excel·lent i li sobra talent i saviesa a l’hora de manejar-lo. 

I, per demostra-ho, el xai amb ‘bava ganoush’ en pa de pita, la fresca i calidoscòpica amanida de síndria, nectarina i formatge feta amb ceba i raves adobats, la remolatxa rostida amb ‘labneh’ (iogurt grec amb sal i llimona escorreguda) i ametlla torrada, el bacallà negre amb puré de coliflor amb llimona confitada... Alguns estan al menú de migdia, que varia segons el que troben al mercat.

Vins naturals

Notícies relacionades

Però no només es menja, i molt bé, a Flying Monkey. També la carta de vins, la immensa majoria dels quals naturals, és d’allò més interessant. I l’aposta pels cafès d’especialitat, que arriben de Colòmbia i ells mateixos torren, resulta més que gratificant.

Al setembre obrirà una fleca a la planta inferior que, vista la filosofia i l’afany de Stern per fer de cada mos una experiència única, promet ser un punt de peregrinació per als ‘panàtics’.