Per a morros fins

Tres bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana

  • Si encara no has decidit on anar a dinar o a sopar, aquí tens tres adreces on disfrutaràs d’una gran taula

Tres bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

S’acosta el cap de setmana i sempre sorgeix el mateix dubte, la mateixa pregunta. ¿A quin restaurant anar? Nosaltres no tenim la resposta definitiva però sí una que podria acostar-se bastant al que busques. Per això hem seleccionat tres restaurants als quals anar el cap de setmana. Són aquests. ¡A disfrutar!

La Bendita

Gonzalo Rivière ha obert un restaurant a prop de la Sagrada Família (Sardenya, 321) amb arrossos a bon preu i guisats com un fricandó d’una altra manera. Va escriure Pau Arenós després d’anar a aquest nou establiment: «Els tres arrossos de La Bendita costen entre 12,50 € (el melós de gamba vermella) i 8 (el de verdures i bolets). Les meves òrbites giren cap al sec de cansalada del coll i calamars, a 9,50». Si vols llegir més sobre la seva visita, aquí tens la crònica de La Bendita.

Palo Verde

El cuiner Ludwig Amiable i el dissenyador Andrés Bluth reivindiquen una «cuina essencial, primitiva i bàsica» basada en la graella. Un restaurant capaç de fer màgia amb tan sols un pebrot a la brasa o amb el botifarró d’ànec. Aquí no t’expliquem els trucs, sinó els números que fan a Palo Verde (Còrsega, 232).

Gala

Un dels restaurants de moda a Barcelona. La seva carta és mediterrània, de mercat, però amb un apartat per al ‘sushi’ per agradar a tota mena de públic. I molt llarga. Tanta oferta suposa un risc en cuina, però aquí resolen cada proposta amb solvència: la suculenta croqueta de fricandó, el bon arròs melós amb gambes, l’impressionant ‘nigiri’ de salmó flamejat i amb un toc cítric, el llobarro amb verdures.. Menció a part mereix la sensacional truita oberta de carxofa i trufa negra, plat estrella de la casa. Si vols saber-ne més, aquí tens tota la informació sobre Gala.