Diversió amb escuradents

Tres ‘izakayas’ canalles a Barcelona

  • Les recents inauguracions de les ‘izakayas’ (tavernes) Monster Sushi, Ikoya i El Japonés Escondido demostren que la gastronomia del país asiàtic pot ser molt desimbolt.

Tres ‘izakayas’ canalles a Barcelona

Fotos cedida por Txaber Allué (El Cocinero Fiel)

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Barcelona parla una miqueta japonès, gastronòmicament parlant. Hi ha tants restaurants que representen la cuina del país asiàtic i tants comensals que la disfruten... ¿Hi ha res nou per a ells? Doncs, sí: ‘izakayas’. Apunta aquesta nova paraula en el teu diccionari gastronipó. Són tavernes amb un ambient més animat i plats que van més enllà del sushi. Fins no fa gaire, a la ciutat no se sabia què eren. I avui mateix en podries visitar tres. 

Monster Sushi ha sigut l’últim a obrir-ne una a la ciutat. Ja tenia dos locals (un restaurant clàssic a Gala Placídia, 25, i un ‘delivery’ a Muntaner, 155), però el tercer i últim, ubicat al lloc de Bicnic (Girona, 68), és la seva primera ‘izakaya’. S’hi respira una atmosfera 100% urbana i es mengen coses tan divertides com el ‘crispy duck’ (ànec caramel·litzat i cruixent),l’‘okonomiyaki’ (espècie de pizza), sushi clàssic o amb influències llatines i mediterrànies...

Notícies relacionades

Ikoya (avinguda de Cambó, 23) neix de la unió de Hideki Matsuhita (Koy Shunka, amb una estrella Michelin) i Iñaki López de Viñaspre (Grup Sagardi). A l’enorme barra que envolta la cuina o a les taules de més enllà pots provar un producte excels passat per la ‘robata’, la graella de carbó nipona, com el ‘tataki’ de moll amb salsa ‘ponzu’ i el ‘wagyu’ japonès amb ‘sukiyaki’, mentre vas bevent qualsevol dels seus 50 sakes, un catàleg únic a la ciutat.

També hi ha ‘robata’ a El Japonés Escondido (Llauder, 1), que utilitzen per a plats com la costella de porc ibèric lacada amb ‘sukiyaki’ i el ‘yakiniku don’ (un bol d’arròs i vedella, rovell d’ou infusionat en soja, bolets japonesos, maionesa al ‘miso’ i crema de ‘wasabi’). Com els altres tres, sempre amb un puntet canalla.