Diversió a la zona alta
Mattone, una pizzeria lluminosa i desenfadada
Aquest establiment de Pedralbes, amb un accés gairebé clandestí que porta al soterrani de Bistró Mató, proposa plats sense complicacions amb bon producte italià

La plàcida plaça de Pedralbes compta amb un nou restaurant. Una pizzeria anomenada Mattone. Però cal prestar atenció, perquè és en un raconet i el seu accés és gairebé clandestí. S’hi entra baixant per unes escales a peu de carrer. A l’arribar-hi, una bonica sorpresa: és una sala vidrada i lluminosa malgrat ser al soterrani de Bistró Mató (Bisbe Català, 10), un dels restaurants més agradables de Barcelona.
De fet, els amos són els mateixos, de manera que l’oferta gastronòmica manté la mateixa filosofia: receptes sense excessives complicacions i bon producte. En aquest cas, italià.
Perquè la seva aposta és, precisament, una carta no gaire llarga però sí molt desenfadada amb elaboracions típicament transalpines a preus assequibles. Pizzes a l’estil napolità amb masses fermentades durant dos dies (la més cara costa 15 euros), focaccies casolanes, pasta...
‘Panuozzo’
¿Per què heu d’anar a Mattone, que queda una mica apartat de gairebé qualsevol zona de Barcelona havent-hi com hi ha tantes pizzeries de qualitat a gairebé cada barri? Doncs, almenys, per dos motius inqüestionables: un és el ‘panuozzo’, que ve a ser com un calzone tot i que no és exactament el mateix.
Fiquen al forn la massa de la pizza sense aplanar-la gaire i, quan ha agafat volum, la retiren i la tallen per la meitat. El buit que s’ha format l’omplen amb, per exemple, ‘bava ganoush’ i verdures rostides, o amb mortadel·la, stracciatella i tartufata, o amb porchetta, enciam, tomàquet i allioli de ‘ras el hanout’. I es presenta tal qual, amb el tall obert, per això es diferencia del ‘calzone’, que és tancat.
L’altre és la pizza d’ou i tòfona, amb mozzarella i guanciale: ou batut amb una mica de tòfona que es col·loca en l’últim moment de la cocció perquè creï una addictiva capa sobre la massa. Amb unes menges així ja no us semblarà que Pedralbes estigui tan lluny del centre.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Ciència espacial Telescopis de tot el món observen l’arribada d’un gegantí objecte interestel·lar al nostre Sistema Solar
- Investigació en marxa Una desena d’afectats per càncer denuncien la fàbrica de Tenneco a Badalona: «Ho fem pels nostres fills»
- Habitatge turístic Multes de fins a mig milió d’euros per als propietaris d’habitatges que no realitzin aquest tràmit
- Òbit Qui era Diogo Jota, el jugador del Liverpool mort en un accident de trànsit a Zamora
- Servei al límit "¿Per què no surt el meu tren?" Així controla Rodalies les incidències des del seu Centre de Gestió
- Directius Mor l’exdirector de Port Aventura i Riu Hotels, l’empresari mallorquí Lluís Rullan Colom
- Mor Michael Madsen, actor de 'Kill Bill' i 'Reservoir Dogs', als 67 anys
- Ocupacions d'estiu De provador de platges a tastador de gelats: les ocupacions més singulars de la temporada d'estiu
- Incidències Un transformador que fon fusibles deixa més d’una setmana sense llum unes 160 llars i comerços de Barcelona
- Trama Koldo Ministres amb seient a Ferraz donen per fet una «reestructuració» en el PSOE «no només limitada a Organització»