Sufragi popular

Ultramarinos Marín, el millor restaurant obert a Barcelona el 2021 segons els lectors de EL PERIÓDICO

  • El bulliciós local del carrer de Balmes s’alça com a millor principiant segons la votació que ha tingut lloc a ‘Cata Mayor’

  • La seva proposta de cuina senzilla supera la de Besta després d’una disputadíssima pugna que va mantenir la igualtat fins a l’últim dia

Ultramarinos Marín, el millor restaurant obert a Barcelona el 2021 segons els lectors de EL PERIÓDICO
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El client sempre té raó, i amb aquesta màxima hem volgut que els nostres lectors escollissin el millor restaurant obert el 2021 a Barcelona. Difícil posar-li pegues a l’elecció, ja que les votacions han sigut aclaparadorament massives: 66.683 lectors de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic de EL PERIÓDICO, han emès el seu veredicte entre els 10 establiments finalistes que havia seleccionat prèviament el nostre cronista, Pau Arenós, que ha visitat desenes de negocis aquest 2021.

Al final, l’elecció del ‘number one’ ha recaigut en Ultramarinos Marín (Balmes, 187) després d’una disputadíssima votació. De fet, a primera hora del 31 de desembre, anava empatat amb Besta. Cadascun obtenia un 37% dels vots, però en un espectacular esprint final va desfer l’empat per emportar-se el 43% (28.592) contra el 36% del seu rival (24.209). Després d’ells, ha completat el podi Adobo, amb el 12% dels sufragis (7.898 vots).

Arenós va escriure això sobre alguns dels plats de la carta que va provar en aquest animat restaurant: «La (excel·lent) terrina amb talls de cinc aus (quina alegria, sempre, que els emmotllats continuïn existint), l’(excel·lent) escabetx de verat (la pastanaga, pujada de sal), les gambetes bullides (aquí, sí, més sal), l’(excel·lent) escalivada a la brasa, els (excel·lents) calamarsets a la planxa, l’(excel·lent) papada tallada fina, l’(excel·lent) salsa verda amb lluç (plat mecano: se submergeix en verd el peix del dia) i el mató, també fet al restaurant, amb mel i fonoll.

Notícies relacionades

Ultramarinos Marín succeeix al tron com a millor restaurant obert a Barcelona a La Tartarería, que va aconseguir el títol el 2019 (el 2020 no hi va haver votació per culpa de la maleïda pandèmia que va paralitzar el país). Els anteriors vencedors, també escollits pels lectors d’aquest diari, havien sigut La Mundana (2016), Casa Leopoldo (2017) i The Alchemix (2018).

Per ordre alfabètic, aquests eren candidats, la crònica dels quals podreu llegir si cliqueu en els seus noms: AdoboBestaClaris 118Contracorrent BarDeliriFishologyGoxoLa BenditaSensato i Ultramarinos Marín.