Gust de tecnologia

Ja són aquí els robots que et porten el plat a la taula

  • El restaurant El Pòsit de Cambrils alleugereix el treball dels seus cambrers amb l’ajuda de tres enginys ‘vestits’ amb corbata de llacet

Ja són aquí els robots que et porten el plat a la taula
1
Es llegeix en minuts
EFE

El restaurant El Pòsit de Cambrils (Tarragona) ha incorporat tres robots per traslladar les comandes de la cuina a la sala i alleugerir el treball als cambrers, que escurcen distàncies i porten menys pes, segons informa aquest local. Cada cambrer carrega al dia uns 300 quilos en plats plens de la cuina a la sala i buits de tornada, de manera que els robots reduiran sensiblement aquestes condicions a l’escurçar el trajecte.

De moment, en els 15 dies en què s’ha posat en marxa, ja sumen 113 quilòmetres en 3.507 serveis i 2.165 viatges entre la cuina i la sala, segons el director comercial d’El Pòsit, Ángel Pérez.

Els robots milloren la salut laboral, el temps i la qualitat de servei, el rendiment a les zones de treball i també visibilitzen l’aposta per «la innovació i la tecnologia» del restaurant, segons Pérez.

Notícies relacionades

Els robots, malgrat la seva aparença totalment de màquina, recorden, pel seu aspecte, un cambrer amb corbata de llacet inclosa, amb tres forats en cada lateral en lloc de braços per dipositar-hi les safates.

A la part superior, el que vindria a ser el cap, una pantalla recorda les cares dels personatges d’animació amb dos grans ulls rodons que mostren expressions facials. Els robots també es comuniquen entre ells mitjançant una mena de veu i, segons Pérez, ja són tota una atracció en els 15 dies que fa que s’han posat en servei.