Local animat

El Mamón es deleix per les tapes

  • El restaurant de Sant Antoni atrau un públic jove amb els seus platillos per compartir i el seu ambient desenfadat

El Mamón es deleix per les tapes
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El ‘fill’ del desaparegut El Mama y la Papa es diu El Mamón, que ha heretat el local del passatge de Pere Calders, 2. I recorda una mica el seu ‘pare’, però no gaire. Ho veus a l’arribar, i té gairebé el mateix aspecte, perquè la decoració és molt semblant i l’espai continua sent enorme (700 metres quadrats, poca broma).

Però el ‘fill’ ha deixat enrere els xous que muntava el ‘progenitor’ (cantants, trapezistes, ‘clown’...), tot i que de tant en tant ofereix música en directe i monòlegs, i s’ha centrat més en la part gastronòmica. Sobretot en les tapes.

Milions de reproduccions a TikTok

I bé que li va a El Mamón, ubicat al cor del barri de Sant Antoni. Està ple cada dia, a la sala interior i a la terrassa. L’ambient és jove i animat; es nota que ha tingut recorregut a TikTok, on acumula més de 20 milions de visualitzacions.

Els seus clients no volen complicacions a l’hora de demanar, així que la carta està formada per platillos habituals en qualsevol restaurant de moda, d’aquests que s’entenen com valors segurs i reconeixibles. I que tenen un puntet divertit i/o creatiu.

Lingots de patates braves

Per exemple: un bistec tàrtar impecable, unes croquetes de gambes amb salsa d’algues cremoses per dins i rodonetes i cruixents per fora, un tàrtar de tonyina vermella i ventresca sedós, uns lingots de patates braves a base de làmines amb allioli de moniato i salsa picant que tant recorden les de Marc Gascons a l’Informal i en certa manera les d’Alain Guiard i Marc Martin, de La Mundana, uns natxos amb formatge cheddar trufat i costella esgrunada i uns daus de vedella amb maionesa de chipotle i guacamole que ens porten a territoris ‘tex-mex’...

Notícies relacionades

I qui prefereixi un plat únic, sempre pot demanar un entrecot o unes pizzes.

Per beure, El Mamón vol fer honor al seu nom i serveix vins, cerveses, sangries, sidres, un vermut artesanal elaborat al veí barri del Poble-sec i còctels per si s’allarga la nit. Quan no hi ha restriccions horàries per la pandèmia, no tanca fins a les 3.00 de la matinada.