Paladar amb coneixement

Els 5 restaurants preferits de Germán Espinosa, xef de Fonda España

Els 5 restaurants preferits de Germán Espinosa, xef de Fonda España
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Germán Espinosa maneja amb èxit els fogons de Fonda España, el restaurant de l’Hotel España, un edifici modernista reformat per Domènech i Montaner. L’inquiet xef és un apassionat de la cuina, tant a l’hora de crear i preparar plats com de tastar-los. Li agrada visitar tota mena d’establiments. per aprendre i disfrutar. I de tots ells, es queda amb els seus cinc restaurants favorits de Barcelona i rodalia.

1. Arume

«M’encanta aquest restaurant de cuina gallega viatgera. El recomano tant si és per picar un parell de platets com per regalar-te un festival interminable. La seva cuina informal és boníssima. Destaco la truita de Betanzos amb cansalada ibèrica: ¡Et fa tornar boig!».

Arume. Carrer d’en Botella, 11. Barcelona.


2. Lluerna

«Lluerna és el meu restaurant de capçalera. Visc a prop d’allà i el conec des de fa molts anys, quan pràcticament menjava sol al menjador. La Mar [Gómez] i el Víctor [Quintillà] sempre han sigut uns magnífics amfitrions, amb estrella Michelin (com ara) o sense. Per cert, la meva última visita va ser per plorar de gust».

Lluerna. Avinguda Pallaresa, 104. Santa Coloma de Gramenet.


3. Almarge 

«Aquest restaurant de Badalona elabora una cuina de mercat súper fresca que cuida molt el producte i que demana pa per sucar. Els seus plats es poden menjar en racions senceres i mitges racions, fet que et permet tastar un munt de coses. Encara somio uns musclos ‘bouchot’ amb pesto que vaig menjar en temporada».

Almarge. Carrer del Lleó, 79. Badalona.


4. Aürt

«Com a cuiner que soc, aquest restaurant em fa reflexionar, perquè tot és aparentment senzill però la complexitat gustativa que té és enorme. Un bon lloc per disfrutar no només del que menges, sinó de saber quanta feina hi ha darrere de cada plat».

Aürt. Hotel Hilton Diagonal Mar. Passeig del Taulat, 262. Barcelona.


5. Raúl Resino

«Per motius familiars, viatjo molt a Castelló i no em perdo mai la visita a uns dels meus restaurants favorits: Raúl Resino, amb una estrella Michelin. La seva és una cuina de territori com cap: productes de la llotja de Benicarló i de la seva horta.

Notícies relacionades

El millor plat de carxofes que he tastat en la meva vida el vaig menjar allà. Això sí, només en té dues o tres setmanes a l’any. Mar, horta, Benicarló i molt talent».

Raúl Resino. Carrer d’Alacant, 2. Benicarló.