Pioner verd

Viva: el primer i únic vegetarià del Prat (tot i que sembli mentida)

  • El nou restaurant omple, amb els seus plats desenfadats per compartir, un buit gastronòmic en aquesta ciutat veïna del Parc Agrari del Baix Llobregat, una de les hortes més grans d’Europa

Viva: el primer i únic vegetarià del Prat (tot i que sembli mentida)
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Costa de creure, però és així: el Prat de Llobregat, que té al seu terme municipal una de les hortes més grans d’Europa, no tenia restaurant vegetarià fins fa poc més d’un any. Els germans Isaac i Eva López, d’uns trenta anys, han vingut a corregir aquesta ‘anomalia’ amb Viva (carretera de la Platja, 16), un local desenfadat que va obrir setmanes abans del confinament decretat per l’estat d’alarma. I malgrat totes les dificultats que ha patit fins ara, funciona de meravella.

Són moltes les claus del seu èxit. No només és ser el primer i únic restaurant vegetarià del Prat. No només aquesta decoració acolorida, informal, amb sofàs i taules i una barra al costat de la cuina a la vista. No només aquesta música animada (de vegades en directe). També, i sobretot, aquests plats per compartir que no es casen amb cap estil gastronòmic i que sempre utilitzen productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós t'explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Des dels ‘dumplings’ de calçots a la brasa amb salsa romesco fins a la ‘burger’ de carxofa amb maionesa de wasabi. Des de tacos fins a ramen, des de ‘pad thai’ fins a croquetes, aquí ho vegetarianitzen tot. Una manera molt lúdica de viure el menjar vegetarià, a l’estil de Green & Burger, recentment obert a Barcelona.

‘Brunchs’ i cafès d’especialitat

«Els pratencs solíem anar a Barcelona a dinar o sopar en un restaurant com aquest, així que vam decidir muntar-ne un així a la nostra ciutat», explica Eva López, que completa l’oferta amb ‘brunchs’, cafès d’especialitat, cerveses artesanals, vins naturals, vermuts, còctels...

Notícies relacionades

Quan la situació es normalitzi, volen organitzar tallers, tastos i cursos que vagin més enllà de la gastronomia, com un de ‘skate’.

El menú de migdia laborable, que canvia cada setmana i en el qual les carxofes són sempre presents en algun plat mentre en duri la temporada, i el menú Pizza costen 12,95 euros (amb una pizzes a escollir entre dos, beguda, postres i pa). A la carta, es menja per uns 20 euros.